2012 őszi divatszínek

A nyár nagy kedvence a menta és a világoskék volt. Ám a pasztell színek helyett hamarosan teltebb, ősziesebb színeket fogunk magunkra ölteni.  A PANTONE cég minden évben és szezonban meghatározza a divatszíneket! Nézzük mik lesznek az 2012-es őszi színek!

Az idei őszi paletta meglehetősen sokoldalú. Keverednek benne az telt, világos és a sötét, mély színek, megfűszerezve néhány pasztell árnyalattal. Egészen biztos, hogy ebből mindenki talál olyat, amit szívesen viselne!

A legmeghatározóbb a lime, ami legtöbbször a tavasz hírnöke. Most azonban a sárguló leveleket és a hűvös napokat tárja elénk. A fakó pink élettel teli világa a múló tűz színe és szép párost alkot az élénk naranccsal, ami az idei év színe, a narancs az őszi szezonban is tartja magát.  Személy szerint szeretem ezt a színt. Olyan sokoldalú. Ha akarom mély és telt, ha akarom akkor nyárias és vidám. Van benne egy kis retro érzés. Kicsit visszaköszön a számomra oly meghatározó 70-es, 80-as évek lakáskultúrája. Ezen kívül, bár a pantone nem említi, sok fast fashion kollekcióban megjelenik a burgundi vörös, ami szerintem nagyon érdekes párosítás a naranccsal!

E három élénk színt kompenzálja a higgadt zöld és a nyugalmat árasztó kék. A mély barna idén ősszel a fekete és a sötétszürke helyettesítője lesz. Ezt világosítja meg az őszi fényeket szimbolizáló, aranyló méz. A méz nekem világosabb, a tavalyi teveszínhez hasonlít. A legtöbb üzletben azonban a teltebb mustár sárgával lehet találkozni. Ez hozzám is közelebb áll. A szín mélysége meleget áraszt. Igazán kellemes őszi viselet!

Végül, de nem utolsó sorban pedig jönnek a pasztellek: a hideg szürke, a fakó lila és a púder rózsaszín.

Mint látjátok engem a sötét és mély színek varázsoltak el az őszi palettáról. Ezért került ismét két új szín a Mono kollekcióba: burgundi vörös, alias bordó és a mustársárga.Remélem szeretitek és szeretni fogjátok őket!

A burdundi ékszerekhez kattints ide, a mustársárgákat itt találod!

Forrás: pantone.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



3 hozzászólás van eddig

 1. 1. Németh Erika

  2012. október 15. @ 12:30

  Na végre! Nemcsak mindig fekete, szürke és khaki. Éljenek a színek:-))!

 2. 2. panyizsuzsi

  2012. október 15. @ 12:32

  És milyen változatosak az idei őszi színek!

 3. 3. Ági

  2012. október 15. @ 13:14

  Király! Már féltem, hogy mellőznöm kell a lime mokaszinemet tavaszig.

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: