A kedvenc objektívem

körte02

A fényképezőgépeimről már egyszer írtam egy blogbejegyzést. Nemrégiben elterveztem, hogy a kedvenc objektívemről is írok, de ez a bejegyzés akkor csak félig készült el. Tegnap Ziz megkérdezte az almaszüretes blogbejegyzés hozzászólásaiban, hogy milyen objektívvel készítettem hozzá a képeket.  Így most muszáj volt befejeznem ezt a rég elkezdett bejegyzést.

tappancs

Az analóg gépeimet, a hozzá tartozó objektívekkel. A padláson őriztem. Ameddig a padlás padlás volt és nem műhely. Amióta műhely lett átcsomagolva egy nagy NIKON feliratú dobozban tároltam a most már sarokká zsugorodott kis raktárban. Mindeközben régóta ácsingóztam egy  50mm-es , F1,4-es Nikon lencsére. Mindig azt éreztem, hogy ez lenne az, amivel tovább tudnám fejleszteni a fotós tudásomat.

relax

Aztán egyik nap bekúsztam a polcok alatt a NIKON feliratú dobozomhoz és kivettem belőle a régi 50-es lencsémet. Ami minden paraméternek megfelel, rátehető a mostani digitális gépemre, csak éppen az elekrtronika nem kommunikál vele, hiszen az nincsen a régi lencsében. Így manuálisan, de használható a vágyott lencse. Nem is akárhogy! Szeretem ezeket a szép, lágy képeket, melyek ezzel a lencsével készültek. Azért nem adom fel, egyszer még lesz nekem egy digitális 50mm-es F1,4-es Nikon lencsém!

Amiket itt megmutattam, a nyári képeim, de ha ékszert is szeretnétek látni ezzel az objektívvel, akkor kattintsatok ide és nézzétek meg egy pályázati anyagomat, a Vulkán kollekciómat! Ne felejtsétek el likolni, mert akkor beválogatják őket a Kemenes Vulkánpark ajándékboltjába!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1 hozzászólás van eddig

  1. 1. Ziz

    2013. október 17. @ 10:48

    Név szerint meg vagyok említve egy panyizsuzsi blogbejegyzésben! Hát ez óriási! Örömömben még szavaztam is a vulkánboltos fotóra. :)

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: