7köznapi kalauz: egy rendhagyó kézikönyv

“Nem a Föld sérülékeny, hanem mi. Tevékenységünkkel nem pusztíthatjuk el a természetet. De magunkat annál inkább.” (James Lovelock)

A Föld Napja Alapítvány kiadványa életünk két területét állítja középpontba: házon belüli és házon kívüli mindennapi életvitelünket. Számos javaslat, ötlet, tény és tanács, rövid ismertető segíti fejezetről fejezetre eldönteni, mit tehetünk nap mint nap egészségünk és környezetünk védelmében – éljünk bár városban, falun vagy tanyán. Mindezt úgy, hogy javíthatjuk életünk minőségét, kiadásainkat viszont csökkenthetjük.
Kézikönyvről lévén szó, a szerzők/szerkesztők arra törekedtek, hogy jól használhatósága gyakori forgatására ösztönözzön mindannyiunkat: legyen mindig kéznél, akár egy jó szakácskönyv.
Ez a kiadvány nem tudományos szakirodalom, hanem a nagyközönségnek szóló ismeretterjesztő mű: választási lehetőséget kínál mindennapi döntéseinkhez. A jó döntés alapja pedig a tájékozottság. A tények viszont időnként rémisztőnek tűnnek. E könyv célja azonban egyáltalán nem a sokkolás – épp ellenkezőleg: célja a felkészítés az alkalmazkodásra, a probléma megoldására. A változó világhoz való alkalmazkodás nem megy egy csapásra. Ugyanakkor könnyebb, ha tudjuk, milyen sok lehetőségünk van tenni mindezért szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt.

“Ez a kiadvány tematikus rendszerben kínálja az ismereteket a legegyszerűbb házi praktikáktól a tudományos háttérig. Tájékozódhat belőle bárki, aki a miértekre, hogyanokra is kíváncsi. Olyan tanácsokat ad, amitől élhetőbbé válhatnak hétköznapjaink, amitől békésebb, kiegyensúlyozottabb lehet az életünk. (…) Ez a könyv jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy döntéseinkkel és felelős életvitelünkkel tekintettel legyünk természet és ember egymásrautaltságára, ami elemi érdekünk.” (Foltányi Zsuzsa)

A könyv megrendelhető a Föld Napja Alapítvány honlapján!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: