A föld alól is!

Válság van ez ömlik a Tv-ből és a rádióból. Már unjuk, de még sokan nem értik ezt a szót? Vagy értik, csak nem tesznek ellene?

Történt, hogy kifogyott a készletem fülbevaló akasztóból és üvegből is. Szeretem, ha a vásárlóim a megszokott minőséget és esztétikumot kapják minden alkalommal. Ezen a szinten csak emelni vagyok hajlandó, ezért elmentem beszerezni a jól bevált dolgokat.

Első hely, a fülbevaló akasztó lelőhelye. Keresem, nincs. Megmutatom a mintámat, kérdezek: van-e, mikor lesz. Nincs, sőt itt soha nem is volt (!), ergo nem is lesz. A másik típus, ami nem záródik hátul keresettebb, hangzik a válasz, vigyem azt. Én azt nem szeretem, mert azt könnyen el lehet hagyni, a vevőim meg nem azért vesznek fülbevalót, hogy elhagyják. Vállrándítás. Ezek után még vettem két szalagot. Az eladó megjegyezte, hogy nem kellene ilyen kis tételben vásárolni, hiszen ez egy nagyker. Hmm. Én csak 1000 fülbevaló akasztót szerettem volna.

Második üveges bolt. Átnézem a színeket, kiválogatom, ami tetszik, a hölgy kedvesen le is vágja, majd érdeklődök a hiányzó színekről. Türkiz és lime, meghatározó színeim. Van, ha megrendelek egy teljes táblát. Gyorsan számot vetek, egy tábla nekem kb. 2 évig elég. Megköszönöm e lehetőséget, de nem élek vele. Válasz: pedig a főnök asszony azt mondta, hogy van itt elég szín, Ő nem hoz újabbakat raktárra válasszak ebből. Kopp. Megértem,fizetek és távozok.

Napokig, hetekig rágtam magam ezen, hogy adok én a vevőimnek türkiz fülbevalót. Én nem mondatom azt, hogy nincs és nem is lesz, meg, hogy válság van. Én ki akarom szolgálni őket. Mostanra, több heti utánajárással sikerült üveget és fülbevaló akasztót is vennem, olyat, amilyet már megszokhattál a boltomban. Sőt üvegekből fantasztikus, új színeket vettem. Most vágok, ragasztok, kemencét izzítok. Szólok, ha kész vagyok!

szerzemények munka közben

szerzemények munka közben

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...7 hozzászólás van eddig

 1. 1. Dorogman Hédi

  2009. június 24. @ 13:37

  Te egy csoda vagy, Zsuzsi!

 2. 2. Golovics Lajos

  2009. június 24. @ 13:42

  Pont ez az érzés “hiányzott” már egy hete! Svédországba vetett a jó sorsom a múlt hétre, és ott ez valahogy nem jellemző. Nincs is akkora válság. A franc érti ezt!
  Igazad van, magad uram …
  Ne hagyd magad!

 3. 3. panyizsuzsi

  2009. június 24. @ 15:36

  Ha csoda nem is, de elszánt és kitartó!

 4. 4. anyahajo

  2009. június 24. @ 20:43

  Hohó, jól látom, hogy akár barna-rózsaszín pöttyös is lehet belőle ;)

 5. 5. PKata

  2009. június 24. @ 21:27

  Csak így tovább! Máshogyan nem is éri meg, akik meg nem értik, AZOK vannak tényleg válságban…

 6. 6. davir

  2009. június 25. @ 12:49

  Zsuzsi! Ugyanezekkel a problémákkal küzdök én is. :((

 7. 7. Monica

  2009. június 26. @ 19:54

  Hidd el, meg fogja érni a sok utána járás! A kezedből kikerülő darabok önmagukért és az igazadért beszélnek!!!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: