A mi otthonunk

Több, mint egy évvel ezelőtt, a műhelymegnyitón kérdezte meg tőlem Noémi, a Kedvenc Otthon blog írója, hogy lenne-e kedvem egy lakásbemutató cikkhez. Mivel akkor, még éppen csak visszaköltöztünk a felújított lakásba jeleztem, hogy még az apróbb simításokat szeretném befejezni, de utána nagyon szívesen. Ezek a “befejezni valók” aprónak látszottak, de valójában nem voltak azok. A lányszobában még játéktároló bútor sem volt, nem hogy függöny és kiegészítők.

Majd sokáig nem beszéltünk a fotózásról. Nyáron ismét hívott Noémi, hogy most alkalmas lenne-e. Persze, most sem álltam készen és haladékot kértem. Megbeszéltük, hogy októberben lesz a nagy nap. Ahogy elkezdődött ősszel az iskola, gyorsan nekikezdtem az utolsó simítások befejezésének. Az egyik ilyen feladat a függönyvarratás volt. Az anyagok már több mint egy éve itt voltak beavatva, de pontos méretet sosem vettem. Hiányzott még egy két kép, kisebb dísztárgy, igaz ezeket nem szeretem túlzásba vinni. Csakúgy mint az ékszereknél, építészetben is szeretem a letisztult belső tereket. (Tisztán tartani is sokkal egyszerűbb egy ilyet, mint a sok apró tárggyal díszített enteriőrt!)

Szülés előtt  néhány héttel érkezett el a fotózás napja. Bár az újságban néhány kép látható egy ilyen fotózás bizony nagy és fárasztó munka. A mi lakásunkat egy teljes napig fotózás. A fotós minden szobában megkereste a legideálisabb beállítást. Ezek után ha szükséges volt, a bútorokon tologattunk egy kicsit, hogy a fotel ne takarja az asztalt vagy éppen egy kis sarok ne lógjon a tökéletesen megkomponált képbe. Eltávolítottuk az összes zavaró tényezőt, mint például a lámpák, gépek vezetékeit.  Az utolsó lépésként a kiegészítők finomhangolása következett. Így a párnák, vázák és az apróbb kiegészítők is a legjobb arcukat tudták mutatni a képeken. Szerintem Kerekes Katáék és Noémi csodálatos munkát végeztek. Köszönöm Nekik!

A lakásunkról annyit, hogy nem volt lakberendezőnk. Ez a lakásbelső nem egy egyszeri tervezőmunka eredménye, a mostani állapot organikusan alakult ki több, mint 10 év alatt. Mindig vettem, találtam, átalakítottam újrgondoltam valamit. Vannak bútoraink a Möbelkunstból és az IKEA-ból is. A retro kiegészítők nagy része pedig a vateráról van. Nagyon szeretünk itt élni. A részletes cikket az “A mi otthonunk” magazin december-karácsonyi számában tudjátok megtekinteni és elolvasni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: