A párhuzamosok két hete a végtelenben találkoznak

Egy alkotó életében vannak különösen kedves és fontos pillanatok. Szerencsésnek mondhatom magam, mert nekem több ilyen alkalom is megadatott 2010-ben; legutóbb épp két hete! Életem első önálló kiállítását november 27-én Karafiáth Orsolya, írónő, költőnő nyitotta meg Szentendrén a Péter-Pál Galériában. Az ünnepi esemény további érdekessége, hogy a 2011-es kollekcióm bemutatódarabjai ez alkalommal voltak először láthatók: a panyizsuzsi üveg kisplasztikák és a panyizsuzsi üvegtálak, valamint a panyizsuzsi Karafiáth kollekció gyűrűi és a panyizsuzsi linea kollekció medáljai.

A Walden Hotel által készített sajt-, dió- és szőlőtálak hatalmas sikert arattak a közel 50 vendég (nem kizárólag barátok, törzsvásárlók és rajongók!) körében a megnyitón. Örömmel adok közre pár fotót, melyek a rendezvényen Fogarasi Zoltán jóvoltából készültek. Az elmúlt két hét tapasztalatai alapján, a nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás megtekinthető 2011. január 15-ig. További információk és térkép: http://panyizsuzsi.hu/kiallitas/

Rövid részlet a megnyitószövegből, Karafiáth Orsolya tollából:
“Panyi Zsuzsi története igazi sikertörténet. Hobbiból indult, kis ékszerekkel, de mára már nagyon sokan ismerik a munkáit és magát a brandet. Saját honlapot üzemeltet webshoppal, rendszeresen kint van a WAMP-on, több üzletben istalálkozhatunk ékszereivel. Én magam Szentendrén iratkoztam fel a hírlevelére, véletlenül tetszett meg az a gondosan felépített világ, amit már akkor – évekkel ezelőtt – elkezdett berendezni magának. Mert nála az ékszerek nem csak ékszerek: az őt – a minket – körülvevő dolgok (látvány és zene) inspirálják; gondoljunk csak az Edith Piaf- vagy a Két cica-kollekcióra. Tetszettek az elnevezések, amik mindig ügyesen egészítik ki a tárgyat: egy-egy ékszernév egy kis vers maga. A végtelent szimbolizálják az ékszereken megjelenő vonalak, a pontos, mégis játékos formák, és főképp a színek. Azóta Zsuzsi továbblépett. A testtől a közvetlen környezet felé: dísztárgyak készülnek, kisplasztikák és tárgyak. Ám ugyanaz az üzenetük, mint az ékszereknek: egy anyagból vagyunk, mégis különbözünk, vegyük ezt észre…”


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: