A Portéka

A panyizsuzsi blogon újabb sorozat indul útjára: boltmustra. Ebben a sorozatban azokat a boltokat mutatjuk be, melyeket a panyizsuzsi csapat nagyon szeret, ajánl és ahol a panyizsuzsi ékszereket is meg tudjátok vásárolni! Íme az első bolt:

Látni rajtad, hogy szívügyed ez a bolt. Mesélj egy kicsit magadról és a Portéka születéséről!
Már egész kiskoromban boltost játszottam, minden lakásunkban található tárgyra árcímkéket nyomtam, és eladtam a szüleimnek. Szerencsére nem féltették a kis porfogó porcelánokat, egy-két dolgon még most is maradt ” 3 forint” jelzés. :)
Eredetileg divat- vagy terméktervező akartam lenni, eljutottam a BME Könnyűipari karára, ahol az összes reál tantárgy kifogott rajtam. Végül munkajoggal kacérkodva az ELTE jogi karán végeztem, pár évig mint közszolga kerestem a megoldást munkaügyi problémákra.
Aztán egyik születésnapom után, megelégeltem a szürke hétköznapokat, és jött a megoldás is! Egy kedves barátom nyitott egy kis kézműves üzletet, ahol beleszerettem a jó minőségű magyar élelmiszerekbe.Már évek óta a környéken élek, tudtam, hogy milyen hangulatos a Mikszáth tér és Krúdy utca a nyári időszakban. Majd rátaláltam a Horánszky utca sarkán erre a kétszintes üzlethelyiségre, ami lehetőséget adott arra, hogy szelektálva adjon helyett a magyar kézműves portékáknak.
Így sorozatos egybeesések és csodákon keresztül eljutottam a gyerekkori álmaim kapujába. :)

Miért éppen gasztro és design termékekre esett a választásotok?
Kérlek ne hagyjuk ki a legfontosabb szavunkat, hogy magyar! Magyar emberek keze által, feldolgozott magyar termésből készült, sokkal ízletesebb mint bármelyik külföldi élelmiszer. Ragaszkodjunk a hazai ízekhez, hogy a gyerekeink is tudják, milyen a beregi szilvalekvár vagy a szabolcsi almalé.
A design vonalon hasonlóan ezek az eszmék vezéreltek, hiszen tehetséges magyar képzőművészek design termékei, sok esetben hagyományos magyar motívumokat is feldolgoznak, így a őrizve a tradíciót.

Van-e olyan különleges dolog, ami csak nálatok kapható? ha ilyen nincs, akkor Mi a legkülönlegesebb termék a Portékában?
A Portéka választéka folyamatosan bővül, minden termékhez nagyon kötődöm. Abban hiszek, hogy csak akkor tudom az árut eladni, ha tudom mit ajánlok, így kóstolókat is tarunk az üzletben. Van pár manufaktúra, akikkel folyamatos kapcsolattartásban vagyok, sok esetben ötletelünk együtt, mert a vásárlók szemein keresztül látom az adott terméket.
Most a legkülönlegesebb egy ülőpárna, amit levendulával dekoráltak, már az irodai székemmé vált. :)

Mit szeretsz legjobban a panyizsuzsi ékszerekben? vagy Van-e olyan történeted, ami a panyizsuzsi ékszerekkel kapcsolatos?
Panyizsuzsi ékszerekben azt szeretem, hogy elegánsan letisztult, bármilyen alkalomra viselhető. A nászkollekció és a Mono kollekció kiemelten! Pár éve egy barátnőm születésnapjára kapott tőlem Panyizsuzsi ékszert, ami nagy sikert aratott, emiatt ragaszkodtam, hogy a Portékában is elérhető legyen.

portéka

Hol található és mikor van nyitva a Portéka?
Pár lépésre a Kálvin tértől, a Mikszáth Kálmán téren átsétálva Krúdy utcához közelebb, Horánszky utca 27. szám alatt, a Palotanegyed szívében.
Hétfőtől péntekig 10.00-18.00-ig, szombaton 10.00-14.00-ig.
Május 1.-től elérhetővé válik a webshopunk is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: