Ez volt az utolsó hét a nyár előtt, mikor a vasárnapom azzal telt, hogy kajacsomagot készítettem a kollégistámnak! Ugyanis az én vasárnapjaim az elmúlt 10 hónapban főzőmarathonná alakultak, hiszen vigyen a gyerek frisset magával! Kicsit örülök, hogy a következő két hónapban nem időre kell kenyeret és süteményt sütnöm, hanem ezt megtehetem a hét bármelyik napján.
Most utoljára a nyár előtt, egy barna GM kenyeret sütöttem, ami tényleg napokig lágy és finom. Szerintem ha az ember egy jó sajtot szeretne enni friss zöldséggel, ahhoz elengedhetetlen a barna kenyér. Gluténmentesből az ilyen pedig igen ritka.
Ugyanis a gluténmentes kenyér pont nem az, ami egy hétig friss marad. A legtöbb, már vásárláskor ki van száradva. No de maradjunk inkább az otthoni sütésnél. Ennek a barnának a neve RIO, ami tökéletesen passzol a piacon vásárolt termelői kecskesajthoz!
A liszteket nem én kevertem hozzá, hanem ismét a Glutenno kenyérporokat vettem elő, különösen, hogy múlt hét óta már a helyi DM-ben is meg tudom őket vásárolni és nem kell nagy logisztika a beszerzésükhöz. (Például Balatonon is be fogom tudni szerezni, ha éppen kifogy a kenyér!) Ez nekem akkor a könnyebbség!
Persze azért még kétféle sütit sütöttem mellé! ;-)
Hozzávalók:
- egy tasak Rio kenyérliszt ( A dobozban két tasak van, így csak egyet előveszek, nem kell mérni még egyszer sem a lisztet!)
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 1 kk szárított élesztő
- 220-230 ml meleg víz (A dobozon kevesebbet ír, de nekem így lesz lágy a tészta!)
Ha a gluténmentes fehér kenyeret jobban szereted, ahhoz itt találsz receptet!
Vélemény, hozzászólás?