BaselWorld, ahol egy álom született

Szombat reggel egyenesen Baselbe vezetett az utam, a BaselWorld kiállításra. A rendezvény térképét böngészve, majd a kiállítási csarnokokat szemlélve már az első percekben egyértelmű volt, hogy az egész kiállítás végignézésére valószínűleg az egy hetes nyitva tartás sem lenne elég. Elsuhantam hát a világszerte ismert, híres óragyárak (pl. a Rolex, a Patek Phillipe és a Tissot ) hatalmas óriáspavilonjai mellet és az ékszergyártók három szintes kiállítócsarnokát vettem célba.

Még a lélegzetem is elállt, olyan csodálatosan szép pavilonokat, visszafogottan elegáns tereket építettek az ékszergyártók.  A kiállított ékszerek csak úgy ragyogtak a  letisztult háttereknek köszönhetően! Az ékszertartó vitrinek és standok azonban óriási meglepetést okoztak: összesen két cég esetében láttam igazán mutatós, jól megtervezett megoldásokat. Mivel a panyizsuzsi csapat az idei februári debütálás napjáig a panyizsuzsi WAMPortálon több hónapon át dolgozott, különösen odafigyeltem erre.

A kiállításon megerősítést kaptam abban is, hogy a legújabb (Karafiáth) ékszerkollekciómmal jó úton járok, hiszen a nagy és mutatós gyűrűk fontos szerepet kapnak az idei trendben. Meglepetésemre az ezüst ékszerek is komoly rangot kaptak a luxusmárkák között és számos, kizárólag ezüst ékszert gyártó cég is megjelent a BaselWorld-ön.

Mikor otthonról elindultam, nem voltak prekoncepcióim arról, hogy mit adhat nekem egy ilyen világméretű szakmai vásár. Baselben nem kerestem ötleteket és partnereket, mégis komoly inspirációkat kaptam. Három és fél évvel ezelőtt egy kis dobozka üveggel vágtam neki a vállalkozásomnak és álmaim netovábbja egy saját kemence, egy saját tulajdonú vállalkozás és egy saját profi honlap volt. Ezeket a célokat az elmúlt években elértem s közben olyan tőkére is sikerült szert tennem, amiből újabb célokat tudok megvalósítani.

Sétáltam Baselban a pavilonok között és azon gondolkodtam, vajon  ebben az évben mik legyenek az elérendő céljaim. Egyre csak járt az agyam – még fényképezni is majd’ elfelejtettem…! Csak mentem és mentem a temérdek csodaszép ékszer között. A nap végére aztán összeállt bennem a kép, hogy mi az,  amiért hajlandó vagyok hajnalban kelni vagy éppen késő éjszaka is ébren lenni, amiért képes vagyok a WAMPon 8 órán keresztül mosolyogni és minden ékszerbe a saját lelkemből beleadni!

Holnap a Svájcban megálmodott jövőmről fogok mesélni itt a blogon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: