Bécs – Naschmarkt

Másnap kora hajnalban  – egy réges régi vágyam megvalósulásának jegyében – indultam a Naschmarktra, Bécs leghíresebb piacára és bolhapiacára, ahová épp akkor értem oda, amikor az árusok még nagyban pakolták, rakodták áruikat. Szerencsém volt, hiszen ez az az időszak, amikor a legjobb tárgyakra lehet szert tenni. A hosszas és alapos nézelődésben nekem ez a retro jégkockatartó tetszett a legjobban, de a tetejét felemelve sajnos kiderült, hogy csúnyán csorba. Őszintén sajnáltam, mert a pöttyei olyan panyizsuzsisok voltak!

A bécsi bolhapiac számomra legérdekesebb jellegzetessége a specializálódás. Itt egy árus nem rak ki mindenféle tárgyat az asztalára; vannak, akik csak üvegpohárral vagy éppen kizárólag zárcimkével foglalkoznak. Egy csaptelep-specialista asztalát le is fotóztam, annyira megragadott portékáinak egységes, mégis oly színes kavalkádja.

A nap abszolút “kedvence” azonban ez a porcelán szobor lett, amit egy harsány, nagymintás karácsonyi viaszabroszon kínált eladásra a tulajdonosa. A látvány annyira tömény volt, hogy nem lehetett nem megörökíteni…!

A bolhapiacon tett pár órás látogatásunk után Anyahajóval reggelizni indultunk egy közeli Starbucksba. Búcsúzásunkat követően a kedvenc – de élőben még sosem látott! – bécsi boltomba siettem: egy retro bútorokat és lakberendezési kiegészítőket forgalmazó kis üzlet, ami kizárólag szombaton 11 és 3 óra között tart nyitva. A bolt csodás bútorai közt két kincset is találtam: egy századközepi dán gyertyatartót és egy fehér kerámia bonboniert.

A tárgyak fontosak nekem, hiszen az alkotáshoz elengedhetetlen a szép környezet. Ezek a csodás darabok az új  panyizsuzsi műhelyt fogják díszíteni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...3 hozzászólás van eddig

 1. 1. Enigma

  2010. október 28. @ 19:50

  Imádom a bolhapiacot!!! Rakjatok még fel róla képeket, ha van!!

 2. 2. anyahajó

  2010. október 30. @ 22:59

  Enigma, ha a google képkeresőbe beírod, hogy Wien Flohmarkt, rengeteg nézegetnivalót találsz :)

 3. 3. panyizsuzsi

  2010. október 31. @ 00:28

  Nézd meg élőben! Szerintem az Ecseri sem rossz!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: