Bokeh, a csodás karácsonyi fotók titka

panyizsuzsi

Biztos sokan emlékeztek a nyári bloggerbulira, ahol négyen blogerrek sütöttünk, főztünk és természetesen fotóztunk sárga szürke ételeket. Néhány hete karácsonyra készülődtünk blogger körben. Az eseményen A Térkultúra, a Moksha, a Sub Rosa és a LénárdOrsi blogok bloggerei vettek részt! Mindenki más ötletet hozott és közösen kiviteleztük azokat. A végén együtt főztünk és szépen terített asztalnál finomat ettünk!

festett-uvegek

Engem elbűvölnek azok a fotók, amin a háttérben csodásan elmosódott, csillogó fények varázsolják ünnepivé a képet. Éveken keresztül csak csodáltam ezeket a fotókat, aztán megtanultam így fényképezni. A blogtalálkozón megannyi ilyen képet készítettem. Most pedig közkinccsé teszem a technikát, hogy Ti is tujatok ilyen készíteni. (Ha tetszik a dolog, akkor hétvégén kezdjetek el egy kicsit gyakorolni, különösen azok, akik nem ismerik jól a fényképezőgépüket!)

hazicsoki02

Ezt a fényképezési technikát bokeh-nak nevezik és így tudsz Te is ilyen képeket csinálni:

1. A fotózni kívánt tárgy legyen hozzád közel és a háttérben vidd jó messzire a karácsonyi égősort!

2. Lehetőleg használj fix 50-es objektívet vagy telét.

3. Állítsd a géped blendeméretét minél nagyobbra. Ezt appreture módban tudod állítani, úgy hogy az objektív F számának minél kisebbnek kell lennie (pl. 1.4).

4. Fókuszálj a fotózni kívánt tárgyra és exponálj!

bloggerkaracsony07

Lénárd Orsi, dúla barátnőm itt ír a közös Adventi készülődésről, Nikoletti Petra azt mutatja meg, hogyan tudsz egy egyszerű befőttesüveget pillanatok alatt karácsonyivá varázsolni. Udvarhelyi Zsuzsi a házi csoki receptjét osztja meg és ha mindezzel végeztél, akkor Myreille bőrradírjával tudod a kezed az ünnepekre puhává varázsolni! Természetesen mind egytől egyig remek ajándék is lehet a barátnőidnek, természetesen egy 3.000 Ft alatti ajándékkal kiegészítve!

bloggerkaracsony09

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: