Csillogó karácsonyi gömb filcből

Pár évvel ezelőtt készítettem az első törhetetlen gömböket a karácsonyfánkra, a gyerekek érkezése után. Akkoriban ismerkedtem meg a filccel és a biztonság kedvéért olyan díszeket szerettem volna, amik bennük sem okozhatnak kárt, de ők sem tudnak balesetet okozni velük. Így született meg ez a filcdísz, mert a kötelező gömbökön kívül persze a csillogás is a karácsonyhoz tartozik. Amolyan férc módra. :)

Hozzávalók:

olló

cérna
piros és fehér filc
egy kis darab aranya anyag vagy műbőr
(világos barna filccel vagy szürkével is helyettesíthető )
szalag
tömőanyag/vatta

Az első lépésként szabjuk ki a kerek formát a tetején egy kis ráhagyással és a filc csillogást is.

Második lépésként varrjuk fel a gömbök egyik oldalára a megcsillanó fényt.

A ráhagyásra varrjuk fel a gömbtartót műbőrből vagy filcből.

Kezdjük el körbevarrni a gömböt fércöltésekkel és közben tömjük puhára. nem érdemes túltömni, csak hogy legyen egy kis pocakja.

A végén varrjuk rá az akasztót is szalagból és máris díszíthetünk a csillogó gyerekbiztos gömbünkkel. :)

Ötlet, ha nem tudsz varrni (bár hidd el, ez menne. :) ) – Papírból is könnyedén el lehet készíteni ezeket a díszeket, akár még a gyerekek segítségével is. Ehhez csak egyszínű kartonra lesz szükség és fehér papírra. A csillogást az utóbbiból lehet a díszre ragasztani és már készen is lesz a dísz.Klikkelj a képre és töltsd le a szabásmintát!

szerző: Sebők Judit

férművek Fércművek, a játékszerészet.
Kis műhelyünkben gyerekjátékok és játékos ékszerek készülnek kicsik és nagyok örömére. A közös nevező a textil. A minták, színek, textúrák széles választéka garantálja, hogy minden darab egyedi. Ha szeretnél mosolyt csempészni a mindennapokba, akkor itt az ideje beszerezni egy fércművet.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: