Hadarik Rita, a Ritakonyhája blog főszerkesztője, Köles néven új, gluténmentes ételbárt nyitott Budapest belvárosában. A héten nála jártam és ettem. Ritáék finom újszerű ételeket főznek gluténmentes alapanyagokból, nem azon gondolkoznak, hogy hogyan helyettesítsük a glutént a hagyományos ételekben. A jó hangulatban telt délután során még az egyik Köles desszertet is megtanultuk elkészíteni Demcsák Zsuzsával, a Csupa Nő gasztroszínpadának háziasszonyával és a Nosaltyval, a rendezvény tanácsadójával.
A HUNGEXPO idén ősszel új, tematikus kiállítással jelentkezik, a nemzetközi trendek élén járva. Az Európában is egyedülálló Csupa Nő rendezvény a nőket állítja a középpontba. 6 olyan témát jár körül, mely választ ad mindennapjaik legégetőbb kérdéseire: szépség-megújulás, gasztronómia, otthonteremtés, egészség, család-karrier és a női lélek rejtelmei.
Kedd délután a rendezvény gasztronómia színpadának programjába pillanthattam bele. Szóba került az egészséges életmód, a legújabb táplálkozási trendek, az ételallergia és olyan praktikus tippek, hogyan tudjuk ezeket hatékonyan beépíteni mindennapjainkba.
Demcsák Zsuzsa, a „gasztroszínpad” háziasszonya gyermekeit is elhozta rendezvényre, hiszen náluk a családban központi szerepet játszik a helyes táplálkozás és a közös gasztronómiai élmények.
„Nálunk a családi élet színtere a konyha. A gyerekeim mindig ott sürgölődnek körülöttem, így a főzésbe sem volt nehéz őket bevonni. Tamara lányom már prímán paníroz és keveri a palacsintatésztát, Benedek fiam pedig készíti a kókuszgolyót. Hiszek abban, hogy ha a siker élménye összefonódik a konyha helyszínével, akkor egy életre jó emlékeik lesznek és szívesen állnak majd ők is a tűzhely mellé felnőttkorukban!” – mondta el Demcsák Zsuzsa, a TV2 népszerű műsorvezetője.
Egészséges táplálkozásban a Nosalty a rendezvény tanácsadója. Látványkonyhájukban főzőshow-val várják majd az érdeklődőket, kiállítói standjukon pedig minden nap 4-kor az érdeklődő gyermekeknek szerveznek közös sütés-főzést.
Vélemény, hozzászólás?