December napjai album

Néhány hónapja lelkesen vezetem a tervezőnaptáramat. Az alapanyagokat és kiegészítőket legtöbbször scrapbookos webáruházakból szerzem be. ( A két kedvencem a scrapfellow és a scrapbolt!) Olvasom a blogjaikat, ötleteiket és közben szép lassan beleszerelmesedtem a scrapbookba. Sosem gondoltam volna, de így lett! Nekem a scrapbookról mindig azok a nagymama rózsás vintázs papírok, a túldíszített, kissé már giccses lapok jutottak az eszembe. Azonban a mostani kalandozásaim során rádöbbentem, hogy a scrapbook az elmúlt években sokat változott. Van egy teljesen modern és az én ízlésemhez közel álló stílusa is.

december-napjai (7)

Miközben ezeket a blogokat és fórumokat bújtam, mindenki a December Daily-ről, azaz a December Napjai albumról beszélt. Magyar példákat elvétve találtam, részletesen pedig csak az Urban:eve írt róla. Egyszer feltettem a kérdést egy fórumban, hogy valaki magyarázza már el, hogy mi is ez az egész. … és akkor megmutatták nekem Ali Edwards oldalát! Ekkor mindent megértettem!

A December Napjai egy olyan album, ami dokumentálja egy család életét az ünnepre való készülődés alatt. Minden naphoz tartozik egy-két oldal, amin fotók, rövid történetek szerepelnek. Évek múlva pedig boldogan lapozhatjuk vissza, a gyerekeinknek unokáinknak megmutatva ezeket az albumba zárt csodálatos pillanatokat!Alapvetően eddig kétféle verzióját ismertem meg Ali Edwards minden nap készít fotókat és mellé ír történeteket. Felicity Jane minden oldalt, oldalpárt egy karácsonyi témának szentel. Ő is minden nap készít albumlapokat, de egy meghatározott téma köré szervezve. december-napjai (4)

Tuti biztos voltam, hogy belevágok, no de az IDŐ… Egyszerű megoldást kerestem! Egy tasakos albumot vásároltam, benne a tasakokkal. Mindehez magyar nyelvű, ugynevezett PL (Project Life) kártyákat is beszereztem! Közben úton-útfélen azt figyeltem mivel tudom kiegészíteni az albubomat, mi az ami tetszik és én is meg tudom valósítani. A KIK-ből beszereztem rozé arany angyalhajat, egy csodás csillagmintás borítékot, vásároltam flittereket és minden féle apróságot, amit a tasakokba tudok beletenni.

Tudom, hogy mindez rengeteg idő, de amennyibe “kerül” ugyanannyit nyer is vele az ember, hiszen így minden nap lesem a karácsonyi várakozás pillanatait, minden délután figyelek rá, hogy a gyerekekkel valami adventi dologgal foglalkozzunk. Ez lehet egy melegen gőzölgő kuglóf vagy egy séta a szentendrei karácsonyi vásárban. Talán idén ez segít abban, hogy ne legyen félresiklott az Advent! A kedvencem pedig a karácsonyi tradíciók kártya, amire le tudom írni, hogy mik azok a családi szokásaink, amik mindig ugyanakkor és ugyanúgy történnek, amik az Ünnep kötelező velejárói! december-napjai (5)

November végén összeállítottam az alapokat. Kitaláltam a tasakok sorrendjét és minden dupla oldalhoz elrendezem a számokat. Advent kezdetétől pedig fotózni kezdtem, hol telefonnal, hol a nagy gépemmel. Megörökítem az életünk legszebb pillanatait. 2-3 naponta elküldöm őket a nyomasd!-ra a telefonomról és ők kinyomtatják, majd házhoz is hozzák! Én meg akkor megcsinálom az elmúlt napok oldalait!

Az eredeti tervem, hogy minden nap legyen karácsonyi történés és fotó nem teljesen jött eddig össze. Így rengeteg karácsonyi témájú képet készítek és azokat ragasztom az albumba. Melléírom, hogy aznap mi történt a család tagjaival, de cseppet sem ragaszkodok hozá, hogy mindig aznapi képek legyenek, amik a szöveggel teljes összhangban vannak. Bőven elég néhány karácsonyi hangulatú kép, néhány dekorációról, sütisütésről vagy éppen diótörésről. Nem szeretné, ha egy az album egy újabb stresszforrás lenne. Sokkal inkább a szabad alkotásra, a dekorálásra és az ünnep lényegére szeretnék koncentrálni!

december-napjai (6)

Az elejére készítettem egy kis bevezetést, ami arról szól, hogy miért is csinálok ilyen albumot és miről is szól a mi karácsonyunk! Mivel az Advent már novemberben elkezdődött én onnantól kezdve vezetem napi szinten az albumot, mindig néhány nappal lemaradva, hogy ne a nap végeztével kelljen, éjszakába nyúlóan dokumentálni az életünket! Az albumhoz elsősorban a scrapfellow magyar nyelvű kártyáit használom, de van, hogy magam alakítok ki egy-egy kártyát. A történeteket nyomtatott nagy betűkkel, kézzel írom (ezt még építészként tanultam meg és folyóírás gyorsasággal tudom papírra vetni a történeteket). Dekorálni, szinte bármivel dekorálok. Van olyan kis tasak, amibe belekerült a lányok csokipapírja, de kis műanyag füleket gyártva az albumba került a születésnapomon kapott üdvözlőkártya és az iskolai adventi koncert műsorfüzete is, hiszen ezek mind a mi ünnepünknek, jobban mondva az ünnepre való készülődésnek a részei!

A December Napjai albumom Karácsony este, remélem teljes pompájában ott lesz a fa alatt!

További örömteli Adventet, boldog várakozást Nektek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: