Design Hét – Szubjektív ajánló

Péntek óta dübörög a Design Hét, de még az sem késett le semmiről, aki csak most kapott észbe. Lássuk, miről is van szó!

Immáron hatodik alkalommal rendezik meg a Design Hét Budapest elnevezésű rendezvénysorozatot, amely ebben az évben a kreatív energiák tematika köré szerveződik. Állandó elemként újra lesz Magyar Formatervezési Díj kiállítás, speciális Pecha-Kucha Night, finn-magyar WAMP és lesz persze kedvezményes vásárlási akció is, amelyben idén 60 üzlet, bemutatóterem és designműhely vesz részt, 20 százalék kedvezménnyel. Az már csak hab a tortán, hogy a Nyitott Stúdiók keretében 16 kortárs tervező műhelyébe, stúdiójába is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők.

Idén a finn és dán formatervezők mutathatják meg, hogy mit tudnak: a Design Hét Budapest idei sztárvendége ugyanis a finn Harri Koskinen, de finn tárlatok és programok várják a nagyérdeműt az Iparművészeti Múzeumban és a Néprajzi Múzeumban is. A dánok Jacob Jensennel támadnak: a mester ötvenéves pályafutása alatt több mint ötszáz tárgyat ötölt ki, életműve előtt most egy kiállítás tiszteleg, amely október 11-ig látogatható. A világhírű dán brand, a Normann Copenhagen legújabb termékei is itt lesznek, egészen október 30-ig, ne hagyjátok ki! Akit a kortárs svájci művészet hoz lázba, annak kötelező a Swiss Design in Hollywood című kiállítás, de aki a törökökért van inkább oda, annak a Török kóstolón van a helye.

Az idei merítésből az egyik személyes kedvencem a Moho: a Lengyel Intézetben október 9-től lehet megtekinteni szőnyegeiket, hajrá! És ha már szőnyeg, és ha már kedvenc, ne feledkezzünk meg Brinkus Katáról, akinél a Nyitott Stúdiók program keretében – ha lemaradtatok volna a szombati lehetőségről – még október 7-én lehet belepillantani a dolgos hétköznapokba. A magam részéről még Stomfai Krisztina ékszereiért vagyok oda, melyeket október 6-tól lehet megcsodálni.

És a nagyok után ne feledkezzünk meg a kisebbekről sem: a DESPLAY és DEMO programok célja, hogy a gyerekek számára játékos módon váljon megfoghatóbbá és érthetőbbé a design világa.

A többi programról –  akár napi lebontásban is – a rendezvénysorozat honlapján olvashattok. Vegyétek nyakatokba a várost, és jó szórakozást!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: