Digital Divák, ha összejönnek!

A Cosmo és az Avon idén második alkalommal rendezte meg a Digital Divas bloggerkonferenciát. (A tavalyiról itt írtam!) A tegnapi esemény, melynek a Larus adott helyet a magyar bloggerek legnagyobb rendezvénye, amit a Cosmo csapata ismét nagyon profi módon szervezett meg!

Digital Divas

A legjobban azért szeretem az ilyen alkalmakat, mert remek alkalom találkozni a régi és új blogger ismerősökkel. Számos olyan ismerős volt ott, aki, mint én sok-sok éve blogol, néhányan már főállásban: Ági, az Ági főz, Via, az urban:eve, Enn, az Entrance bloggere és sokan mások!

Az eseményt Lilu konferálta, valamint a kerekasztal beszélgetéseket is moderálta, profi kérdéseivel.  Nekem a kedvencem az Instagramos beszélgetés volt. Ez persze nem olyan nagy újság, hiszen, akik követtek ott is tudjátok, hogy mennyire szeretem használni. Én a képek nyelvén tudok a legjobban “beszélni” és emiatt annyira közel áll hozzám!

Digital Divas

Külön előadást hallottunk a videózásról, ami egy nagyon feltörekvő ága a blogolásnak. Vannak olyan, egészen fiatal bloggerek, akik csak YouTubeon kommunikálnak és óriási táboruk van. Ennek ellenére én nem vagyok benne biztos, hogy képes lennék arról videót forgatni, hogy hogyan csomagolok ki egy sminkterméket, de be kell látnom, hogy a gyerekeim korosztálya rajong ezért a stílusért! A szintén videós Bánki Beni, 15 éves you tube slammer külön erre az alkalomra készült egy remek rímsorral, majd Liluval beszélgetett. Nekem nagyon tetszett, ég benne a tűz, a tettvágy, miközben korához illő lazasággal kezeli a körülötte zajló dolgokat. Sok ilyen fiatalra van szükség és sok olyan eseményre, ahol jó példaként be lehet mutatni őket!

A másik kedvencem Takács Nóri volt, aki jelenleg a Vous oldalán teszi közzé Norie néven a videóit, de mindezek mellet profi módon ad elő! Vele egy közös fotó is készült, de ez már egy új történet, amitől majd később fogok írni Nektek!

Takács Nóri és Panyi Zsuzsi

Végül álljon itt egy kritika és néhány személyes gondolat. Rutinos és nagy bloggerek elmesélték, hogy mennyibe kerül egy nagy blogot üzemeltetni. Ez sokakat meglepett. Hiszen a befutott blogonak komoly tárhely és tchnológiai költségeik vannak. Azonban ezt nem a kezdeti időszakban kell megfizetni. A konferencia egyetlen negatívuma számomra, a mennyiből lehet egy blogot elindítani kerekasztal beszélgetés volt. Ahol nagyon drága logóról és még drágább fényképezőgépekről esett szó. Való igaz van a blogolásnak az a szintje, ahol ez már fontos, de anno én 4.000Ft-ból indítottam a panyizsuzsit. Összesen egy tárhelyet vettem és ingyenes szolgáltatásokat használtam. Amikor egyiket másikat kinőttem, vettem jobbat, okosabbat. Kezdetben a logómat is magam rajzoltam, aztán évek alatt fejlődött a mai változatra (Erről a logó-evolúsióról itt olvashatsz!) Egy családi kompakt géppel fényképeztem, ami alig lehetett bármit is beállítani. Nem azt mondom, hogy nem kell profinak lenni, mert annak kell lenni! Most már én sem dolgoznék így, de az út során mindig figyeltem arra, hogy előbb fejlesszek, mint elnyaraljam a bevételt! DE! Sose várj a tökéletesre, ha valamit el akarsz érni, kezd el, úgy ahogy tudod, csináld és ha működi emeld magasabb szintre! Én így csináltam és már 8. éve itt vagyok, blogolok! Merjetek belevágni!

logo-evolution

A professzionális szervezésért külön köszönet a Cosmonak! Szép volt lányok!

DigitalDivas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: