Edőcs Márta műhelye

edocs-marta-muhely01

A műhelyem kicsit talán nagyobb az átlagosnál, mert kurzusokat is tartok és fontos , hogy kényelmesen elférjünk. Amúgy is szeretem, ha tágas és világos tér vesz körül, ha alkotás közben kiteregethetem rajzaimat, üvegeimet. Közben vannak olyan megbízásaim, ahol nagy felületet kell üveggel kitöltenem, azt pedig fontos egyben látni.

edocs-marta-muhely02

A berendezés nagyrészt fehér, hogy csak az üvegre koncentrálhassak, semmi ne befolyásolja a színeket. Szerszámaimra nagyon vigyázok, a magam rendszerében precíz vagyok, bár néha az asztalokon eluralkodik a káosz. Sokszor párhuzamosan több tárgyon, különböző technikákkal dolgozom.

edocs-marta-muhely03

Üvegeim egy része hosszú -akár egy-két hetes- folyamat eredményeként jön létre, sokszor kerül egy-egy munkafázis után vissza a kemencébe egy napra. Türelmetlenségem idővel megszelídült, az üveg megtanított rá, hogy kivárjam a dolgokat.

edocs-marta-muhely04

… bár minden relatív. Nővérem restaurátor, néha fél évig kapargat egy szobrot, hogy a megfelelő festékréteget előcsalogassa és konzerválja. Vágyom még egy magasabb kemencére, csiszolókra, de tudom, nagyon szerencsés vagyok, mert olyan infrastruktúra vesz körül, ami keveseknek adatik meg.

edocs-marta-muhely05

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: