Egy ruha két élete….

Már korábban is sokszor emlegettem, hogy azért jók az egyszerű, örökdivat alapdarabok egy ruhatárban, mert különböző felsőkkel, kiegészítőkkel ugyanaz a ruhadarab teljesen más hangulatú, sőt stílusú szett alapja lehet. A bemutatott szettekben, mindig van egy alapdarab (farmer, fekete nadrág, egyszínű pulcsi stb.), és mégis az eredmény: két teljesen más világ. Nem kell tehát külön munkahelyi és hétvégi ruhatárat tartani, csak kétféle stílusban, hangulatban kell az alapokra építkezni hétközben munkához, és hétvégén a hétvégi programokhoz. Íme néhány tipp, és ötlet:

farmerben

Felveheted ugyanazt a farmert munkahelyre csinos blúzzal, magas sarkúval, amit aztán hétvégén a kockás ingeddel és bakancsoddal a kiránduláshoz viselsz. Még az is előfordulhat, hogy munkából egyből szinházba vagy buliba mész. Fogj egy nagyobb táskát, készíts be reggel egy csinos felsőt, és egy nem mindennapi cipőt, tedd be a táskádba az esti sminkkészletet, és ha vége a munkaidőnek, irány átöltözni. Kicsit fel kell frissíteni magad (jó ha van nálad nedves törlőkendő, nem csak gyerek popsi törlésre jó!), és átvenni a csinos felsődet. A cipőt akár tarthatod a táskádban a buliig, mostanság elég hideg van ahhoz, hogy lenge cipőcskében sétálj az utcán.

munka-buli

Munkahelyi alapdarab, ami aztán a végtelenségig variálható: ceruzaszoknya, egyszínű fekete vagy barna nadrág, ha olyan a munkahely, akkor farmer, és egy-két blézer (mondjuk egy fekete, és egy kockás). Blúz jöhet minden mennyiségben, és pasztell színben, ha az előbbiekhez veszed fel, akkor már csak egy-egy kendő, nyaklánc, elegáns cipő kell, és kész az adekvát munkahelyi öltözék. Hétvégén aztán vedd elő a lazább pólókat, kötött pulcsikat, kényelmes cipőket, esőkabátot vagy bőrdzsekit, és abban indulhatsz vásárolni, mozizni, kirándulni stb.

ceruzaszoknya Én személy szerint télen is szeretek szoknyában járni, szerintem nagyon csinos egy meleg szoknya hosszúszárú, szép csizmával. Biztosan azért mert kicsi vagyok, de a bokacsizmákat sosem szerettem (a rövid lábat ugye rövidítik), viszont mindig is odavoltam a lovaglócsizmákért és a magas sarkú, magas szárú, minőségi bőrből készült lábbelikért. Nadrághoz is mutatós, szoknyához pedig kifejezetten elegánsabb szerintem. Arról nem is szólva, hogy melegebb! Persze a magas, hosszúlábú lányokon a miniszoknya és a bokacsizma is jól mutat, de valahogy az a tapasztalatom, hogy ők sem vetik meg a magas szárú csizmákat. Éljen tehát ez. Kirándulni azért jobb, ha az ember(lánya) vízhatlan bakancsban megy, az erdő olyankor nem hálás terep.

Nagy kedvencem a skótkockás szoknya, ami idén ismét (századszor a történelem folyamán) trendi, vedd csak elő megint a szekrény mélyéből. Mivel sokszínű, így adja magát, hogy sokféle felsővel felveheted, csak azokból a színekből válassz, amik előfordulnak benne. Pontosan megállja majd a helyét a munkahelyeden is szép blúzzal, finom garbóval, egyszínű blézerrel, és hétvégén is pompázhatsz benne vastagabb kötött pulcsiban. A csizma pedig itt is telitalálat lesz mellé. Biztos láttátok annak idején (vagy minden évben, ha bőghetnéketek van) a „Love Story”-t. Aly McGraw stílusikon a kis kockás szoknyájával, fekete garbóban és csizmában. A film nem tegnap készült, de azt a szettet bármikor felvenném. Mondjuk éppen trendi a 60’as, meg a 70’es évek divatja is. Ja, és a 40’es évek is, ha épp filckalapra vágysz, de ez most csak egy mellékvágány volt…

tartan

A lényeg, alapdarabjaidat megfelelően, azaz a helyszínhez (iroda), alkalomhoz (színház), időhöz (esős idő) igazítva ezerféleképpen kihasználhatod, csak válaszd mellé a helyszínnek megfelelő (selyemblúz), alkalomhoz illő (csinos magas sarkú) vagy időjárásnak behódoló (gumicsizma) kiegészítőt. Jut eszembe, van egy gumicsizmás ötletünk is; úgy tűnik, panyizsuzsihoz mindent lehet passzítani…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: