Ehető és hordható epersorbet

Mint tudjátok Ági főz. Most is kifőzött valamit. Egy panyizsuzsi medálhoz készített egy végtelenül egyszerű receptet. A végeredmény azonban mégis különleges, köszönhetően az eper csodás aromáinak.

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

Az epret megtisztítjuk, simára turmixoljuk és szűrőn átnyomjuk. A krémes eperlevet a cukorral felforraljuk, kevergetve 5 percig főzzük, majd lehűtjük. A tejszínhabot felverjük, az eperszirup felét óvatosan beleforgatjuk. Csinos tálkákba kanalazzuk a habot, rácsorgatjuk a maradék szirupot és 6-8 órán keresztül fagyasztjuk. Ha marad némi eperszirup, azt szörp alapanyagként tökéletesen felhasználhatjuk, bár csak 1-2 napig tárolható a hűtőszekrényben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



3 hozzászólás van eddig

  1. 1. Kata

    2010. május 27. @ 16:12

    Ez a medál nagyon pöpec!!!

  2. 2. Orsi

    2010. május 27. @ 16:41

    A kedvenc színeim! :)

  3. 3. Teszti

    2010. május 28. @ 05:04

    Megvan a medál és a gyűrű is! Nagyon szeretem viselni őket! Eperimádóként pedig ez a recept csak hab a tortán! Biztosan ki fogom próbálni!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: