Élesztős világ

Néhány hete kenyeret készítettem. Élesztő nélkül, kovásszal. 5 napig érleltem, frissítettem a kovászt. A végén egy fantasztikus minőségű kenyeret ehettünk meg. Elgondolkoztatott.

Ma mindennek mindig gyorsan kell megtörténnie és sokáig megmaradnia. Legalábbis ezt várjuk. Élesztő, por élesztő. Gyors nyelvtanulás, gyorsan felfutó vállalkozás, gyorsan változó divat és gyors éttermek. Mindeközben az élvezet vész el. Az öröm lekorlátozódik a kipipáltam, megcsináltam szintre. Magát a folyamatot már sokszor nem is élvezzük.

Furcsa, hogy ezen pont kenyérsütés kapcsán gondolkoztam el!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1 hozzászólás van eddig

  1. 1. Ami

    2012. április 16. @ 11:28

    Bennem is mostanában fogalmazódnak meg ilyen gondolatok – lehet, azért, mert néhány hete szinte kizárólag házi készítésű kenyeret eszünk? :)

    Nagy divat lett a most azonnal, lehetőleg minél kevesebb macerával járó dolgok keresése. Ott van például a tíz perc alatt hatékony fogyást ígérő gép. Én mindig inkább a társaság miatt sportoltam, közösségi élményt adott. Ezt tíz perc egyedül eltöltött valami alatt nem kapjuk meg. Régen izzadni kellett, ha fogyni akartál, most beállsz egy ilyen gépbe (nem tudom, pontosan hogy működik), és már meg is volt az edzés. Miért jobb ez?

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: