Első meszelés, avagy a konyha evolúciója

pince-konyha

A gyümölcsfás ház konyhájában megtörtént az első meszelés, amit már tavaly elterveztük, de a villanyszerelésnek kellett megelőznie. Ez utóbbi nagy munka volt, hiszen a házban alumínium vezetéket voltak és árambiztosító (ez az ami leveri az áramot, ha valami zárlatos) nem volt a rendszerben. Ez kicsit gyerekekkel pedig nem túl vicces dolog, így fontos volt számunkra, hogy mielőbb elkészüljön. A meszelés ennek a munkának a lezárása és mint ilyen egy fontos mérföldkő volt számunkra. Bár a konyha még nagyon messze van a késztől, komoly metamorfózison ment keresztül. Magam is megdöbbentem, mikor ehhez a bejegyzéshez visszakerestem a képeket, hogy milyen nagy a változás! Íme néhány fotó, hogy honnan indultunk és hova jutottunk pontosan egy év alatt.

Ilyennek vettük át a konyhát. Úgy gondoltuk, hogy ehhez most nem is nyúlunk, hiszen nagy falat egy konyha kicserélése.

A takarítás során azonban ez a jókora penészfolt került elő a kissé már rothadó konyhabútor mögül és a hűtőajtó sem záródott be.

Ad hoc konyhabútorunk tavaly egy elem és egy hűtő lett egy tömör fa munkapulttal áthidalva.

Bár a retro tárgyak nagy rajongója vagyok ez a konyhacsempe sehogy sem illett az én világomba, így még az ősszel eltávolításra került.

Mostanra teljesen letisztult a konyha, innen lehet “építkezni”, hiszen még sok minden hiányzik. Nincsen meg a konyhaszekrény minden eleme és ami megvan azon sincsenek fogantyúk. Hiányzik a polc a pult felett és a lámpák helyett is csak vezetékek vagy éppen “lámpa helyettesítők” lógnak a plafonból. A víz bevezetéséről nem is beszélve. Szóval munka van bőven, de örülünk neki és élvezzük és itt még biztosan lesznek idén változások. A fejemben már összeállt a kép!

Íme a jelenlegi verzió:

meszels-utan-konyha02

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...2 hozzászólás van eddig

 1. 1. Németh Erika

  2013. július 15. @ 12:23

  Ide is lehetne egy kredencet venni a vaterán:-)))

 2. 2. T. Kati

  2015. július 28. @ 00:54

  Hajrá Zsuzsi!
  Már ez is nagyon szép!!!
  Szurkolunk, és várjuk a fejleményeket!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: