ENIHORN: a fények showroomja

minimini-turkiz Múlt héten az ENIHORN showroomban jártam. Az volt az első igazán napos tavaszi délelőtt. A nap besütött a friss virágokkal teli showroomba. A csodálatos fények megvilágították Eni 2015-ös tavaszi kollekcióját. Egy pillanatra megállt az idő, hiszen a kollekciót a Monet virágoskertje inspirálta és ezekre a ruhákra sütött rá akkor, ott a napfény. Mint tudjátok, nem vagyok egy virágmintás romantikus alkat, de Eni virágos ruháiban van valami modern letisztultság, ami miatt teljesen a magaménak tudom érezni. Különösen, hogy ezeket a tavaszi virág minták közé beszivárog egy másik inspiráció, a nagyváros is, a maga karakteres színeivel és geometriájával. Ez a kontraszt ami megfog és közelebb viszza engem is a virágokhoz.

ENIHORN SS15

Az ENIHORN kollekció a nagyvárosi, pörgős életet élő 30-asoknak készült. Azoknak akik sietnek, tárgyalnak, időben egyik helyről a másikra szeretnének élni és mindeközben a kifogástalan kinézetet is fontosnak tartják. Azoknak fontos a megjelenés mellett kényelmesen és jól szeretnék érezni magukat egész nap. Hozzám nagyon közel áll ez a gondolat és ez a világ. minimini-sarga

Az ENIHORN azonban nem egy klasszikus boltot üzemeltet, hanem egy showroom ad gazdát kollekcióinak. Ez a forma még nem túl elterjedt. Itthon az emberek mindig kicsit tartanak attól, ha be kell lépniük egy hazai tervező showroom-jába, főleg azért, mert el se tudják képzelni, hogy mi fog történni ott. Sajnos, mindenki ahhoz a személytelen vásárlási élményhez van hozzászokva, amit nap, mint nap a plázákban, illetve a fast fashion (Zara, H&M, Bershka stb.) üzletekben tapasztalnak. Pedig miután először rászánják magukat, hogy ezt a gátat átlépjék, és ellátogatnak egy tervező showroomjába, biztos, hogy magukon is meg fognak lepődni mennyivel élvezetesebb lehet a vásárlási élmény egy ilyen helyen.

ENIHORN SS15

Nem történik semmi ördöngösség ott se, és nem lesz kínos, az sem, ha éppen üres kézzel távozunk. Valószínűleg itthon minden divattervező örül, ha érdeklődnek a munkássága, kollekciója iránt. És a vásárlónak is jobb, hiszen fontos leszögezni, hogy ott nem csak egy terméket, illetve élményt, hanem konkrét szolgáltatáscsomagot kap. Személyre-, és testreszabott öltözékek jeles alkalmakra már furcsán hangzik, pedig ezek itthon is elérhetőek. Néhány éve még divatban volt az, hogy egy tervezőnél az emberek a ruhatárukat is megcsináltatták, hiszen megtalálták stílusukat, és mindent, amire nekik az öltözékeik során szükségük lehet. Szóval mindenkit bátorítanék arra, hogy lépje át ezt a korlátot, és még ha nincs is keretük arra, hogy azonnal vegyenek egy ruhát vagy bármit az adott showroom-ban, de legalább ismerkedjenek az élménnyel-érzéssel. És itt már át is térhetünk arra, hogy egy időtálló darab nem hogy hosszú évekig stabil pontként mükődhet a gardróbunkban, de egy igazi életre szóló befektetés lehet.

 ENIHORN-t Facebook-on, Instagramon ésa fent említett showroomban a VI. ker., Izabella utca 45.-ben találod!

2015. május 2-án délig azonban itt a panyizsuzsi blogon játszhatsz néhány ENIHORN kiegészítőért! Kattints ide!

enihorn-cipo

minimini-homok

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: