Eredeti panyizsuzsi, avagy az első saját tervezésű ékszeralkatrészem!

Nem egészen egy éve készítettem üvegékszereket, amikor elvittem a FISE-be megmutatni őket. Az üveget nagyon megdicsérték, mégis komoly kritikát kaptam. A fém alkatrészekről a zsűri egyik felének lesújtó véleménye magával rántotta az üvegeket. Nem lettem FISE tag. De elindult bennem egy gondolat, annak is csak egy egészen kis csírája. Akkor még irreálisnak tűnt, de végig futott az agyamon, hogy egyszer saját ékszer alkatrészekkel fogom összedolgozni az üvegeimet.

Aztán később jött megannyi bosszúság. A másolók. Kitaláltam egy ékszert, megrajzoltam, módosítottam rajta. Elkészítettem a prototípust, finomítottam rajta. Kész lett a tökéletes változat. Lefotóztam, nevet adtam neki. Majd megmutattam itt a blogon és betettem a webshopba. Jöttek mások és a tervezési fázist kihagyva lekoppintották az ékszereimet, majd sajátjuknak tüntették fel őket.

Először bosszantott, hogy ellopták a gondolataimat. Aztán megnyugodtam. Másolni csak a jót, az értékest másolják. Attól nem féltem, hogy nem lesznek új gondolataim, új ötleteim, de kerestem a módját annak, hogyan mutassam meg minden ékszeren, hogy ez eredeti panyizsuzsi.

Tavaly és végén a lányom születése után nem dolgoztam napi 8 órákat. Ez remek alkalom volt arra, hogy kicsit távolabbról és kicsit reálisan is megszemléljem az ékszereket. Így megláttam bennük újabb értékeket és hiányosságokat. Nem szoktam sokat halogatni a szívemhez közel álló dolgokat, azonnal nekiláttam. Január óta lázas tervezésben voltam. Rengeteget rajzoltam ismerkedtem az alapanyagokkal és a gyártási technológiákkal és a világvégére is elmentem egy jó műhelyért. Jöttek a mintadarabok és változatok.

Több prototípus elkészülte után megszületett ez a kis csoda: az eredeti panyizsuzsi medálakasztó. A 2013-as tavaszi kollekció már ezzel az új alkatrésszel fog elkészülni. Nagyon boldog vagyok, úgy érzem most lett teljes a kép. Már nincsen semmi előregyártott, semmi idegen a medáljaimban. Minden egyes medál én vagyok, egy kis darab belőlem és a gondolataimból.

Ma valóra vált egy álom, teljessé váltak a panyizsuzsi medálok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...8 hozzászólás van eddig

 1. 1. F. Barbara

  2013. február 28. @ 15:00

  Gratulálok :)

 2. 2. Szakács Szilvia

  2013. február 28. @ 15:06

  Gratulálok!!!! :)

 3. 3. Kriszta

  2013. február 28. @ 15:58

  Gratulálok! Nagyon igényes!

 4. 4. foldi

  2013. február 28. @ 17:25

  Gratulálok! Teljesen eredeti! :-)

 5. 5. pirko

  2013. február 28. @ 23:17

  :-)szuper!

 6. 6. Éva

  2013. március 04. @ 14:28

  nagyon jó!

 7. 7. Horváth Ildikó

  2013. március 09. @ 20:48

  Kedves Zsuzsi!

  Gratulálok a medálakasztóhoz, nagyon stílusos és szép lett. :) A gyűrűkhöz is tervezel majd ilyent?

  További szépséges alkotó pillanatot kívánok neked!

  Ildikó

 8. 8. panyizsuzsi

  2013. március 10. @ 09:14

  Nagyon kedvesek vagytok és igazán örülök, hogy tetszik az új alkotás.
  Ildikó: vannak már elképzeléseink, de még rajzba és anyagba kell őket gyúrni!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: