Erzsébet királyné

Néhány hónapja Mengyán Eszter tollából született egy remek blogbejegyzés itt a panyizsuzsi blogon a divat-történelem híres törékeny nőiről Elbűvölő törékenység címmel. A cikk elsőként említette Erzsébet királynét.

Idén lesz Erzsébet királyné koronázásának 145., Zita királyné születésének 120. évfordulója. Ebből az  alkalmából szervez kiállítást a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény Veszprémben.

A múzeum vezetése kért fel néhány hónapja, hogy tervezzek egy Erzsébet királyné ékszert modern átiratban. Kaptam hozzá rengeteg fotót és azt az információt, hogy Sissy kedvenc színe az ibolya volt. Rögtön elkezdtem a fotótat böngészni és megakadt a szemem ezen anyakon szépen fekvő nyakláncon. Igazi robusztus darab, ami Erzsébet királyné vékony hosszú nyakához nagyon szépen illik. Ebből indultam ki!

A különböző méretű lila üvegelemeket sorakoztattam egymás mellé. A mély lila nehéz súlyos hatást kelt, így az ékszerbe kevertem egy kis fehéret is, ami számomra Sissy könnyed és légies alkatát szimbolizálja, míg formailag az eredeti darab köszön benne vissza. Az üvegek mellett fehér gyöngyöket is használtam. Ez is az eredeti ékszerből lett átültetve.

Bár először úgy gondoltam erre az ékszerre, hogy ez egy kiállítási darab és nem viselésre szánom. Mikor elkészült felpróbáltam és nyakban is nagyon tetszett. Egy lila miederhez vagy egy báli ruhához felvenném. Most azonban elküldtem a múzeumnak.

A Magyar királynék és koronázó püspökök című kiállítás megtekinthető 2012. május 2. augusztus 30-ig hétfő kivételével naponta 10-17 óráig.  (Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény, Veszprém, Vár u. 35.)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...3 hozzászólás van eddig

 1. 1. Szilvi

  2012. május 06. @ 09:46

  Gyönyörű! Koronázási ékszernek is beillene.

 2. 2. Kati

  2012. május 06. @ 22:08

  Zsuzsi! Hihetetlen fantáziád van!!! Nem győzök csodálkozni. Ezt az ékszert nagyon eltaláltad. Ha tehetem, megnézem a kiállítást!

 3. 3. panyizsuzsi

  2012. május 07. @ 08:53

  Köszi Szilvi és Kati!
  A megnyitón nem tudtam ott lenni, de én is hamarosan megnézem!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: