Fenntarthatóság, avagy az ökovállalkozás nyomában

A fenntarthatóság a divatban több irányból közelíthető meg.

Az anyaghasználatot tekintve az organikus, újrafelhasznált, környezet és emberbarát alapanyagokból készülő ruhadarabok, kiegészítők készülhetnek. Továbbá minden szempontból környezetkímélő legyen a folyamat, azaz: etikus, környezetre és az emberekre is figyelemmel levő gyártásmód szem előtt tartásával bonyolódjon az előállítás és kereskedelmi tevékenység is.

A vállalkozások fenntarthatósága hasonlóképp működik szerintem: az etikus üzleti magatartás magában foglalja a partnerekhez, munkatársakhoz, de még a környezethez való viszonyát is. Egy valóban tudatos vállalkozás harmóniában áll nemcsak a környezetével, hanem az érdekgazdáival is.

Nekem mindig is fontos volt, hogy akivel együtt dolgozom, az nő legyen, és lehetőleg anya. Akkor is, ha csak heti három órában dolgozik. Ha én két azonos kvalitású ember közül választhatok, és az egyik kisgyerekes nő, akkor ő lesz. Minden azt igazolja vissza, hogy tökéletesen működik: pontosak, hatékonyak, megbízhatóak, és maximálisan számíthatok rájuk, de ami ennél is fontosabb, hogy mindenki számíthat a másikra. A fogzástól a bárányhimlőn át az egyéb bokros teendőkig mindent megoldunk egymás között. Ez a munkakörnyezet mindannyiunk számára azért igazán motiváló, mert nem kell választani a munka és a család között, így élvezzük a napi feladatokat és ez nagyon jó.

Dönteni felelősség. Jobbra, vagy balra indulni, vagy egy helyben toporogni is döntés kérdése. Ám jobb, ha tudjuk, hogy minden gondolatunknak, szavunknak, döntésünknek, cselekedetünknek következménye van. Annak is, ha toporgunk és nem döntünk. Annak is, ha továbbra is máshonnan várjuk a fenntartható, környezetbarát élet megteremtésének lehetőségeit.

Döntöttem. Elindultunk a Budapest Bank pályázatán, mely egy millió ft-tal támogat egy vállalkozást, ha környezettudatos beruházást álmodott meg. Kérlek segíts abban, hogy mindennapi szavazataiddal valóra tudjuk váltani a terveinket!

kattints és szavazz most és minden nap!

Minden nap egyszer tudsz szavazatot leadni a panyizsuzsira!

Szavazás menete:

A szavazáshoz facebook regisztrációval szükséges rendelkezni, majd klikkelj a linkre és szép sorban az alábbi feliratokra, gombokra:

  • engedélyezem
  • like
  • szavazás ötletek
  • vállalkozások ötletei
  • napi toplista vagy ötlet toplista (az utóbbinál alul lehet lapozni)
  • Panyi Zsuzsi mezőben SZAVAZÁS
  • Share / Megosztom – akkor a barátaid is fogják látni a FB-on
  • Minden nap szavazhatsz egyszer, amit előre is nagyon köszönök!

A második alkalomtól már egyszerűen csak a fenti linkre kattintva fog menni. Esetleg még egy “tovább”gombra kell kattintani, hogy eljuss az ötletemhez! Köszönöm!

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: