Lámpagyöngy készítés és fusing

Sokan kérdezik tőlünk, hogy miért nem gyöngyöket is. Az ötletek és igények széles skálán mozognak. Van, aki egyedit szeretne, van aki nagy méretűt, van aki hosszúkásat és így tovább, mint Gombóc Artúr a csokiboltban. Jobbnál jobb ötletek, amil megmozgatják az ember fantáziáját. Azonban a fusing és a lámpagyöngy készítés két külön technika különböző gépekkel.

Fusing
A fusing, magyar nevén üveg rogyasztás során két vagy több üveglapot vágás, majd csiszolás után egymásra helyezünk , majd a kemencébe téve, a hőfoktól, olvasztási időtől függően megváltozik az üveg alakja.

fusing kemence

Lámpagyöngy készítés
A lámpagyöngy egy úgynevezett lámpával készül, ami egy disznópörzsölőhöz hasonlít. Az asztalhoz rögzített lángcsóva segítségével megolvasztjuk az üvegrudat és a folyékony üveget az előmelegített pálcákra tekerjük fel. Ez az alap gyöngy, amit lehet díszíteni, variálni.

lámpagyöngy lámpa
Mi egyenlőre a fusing technikára vagyunk berendezkedve. Hobbiból készítünk csak gyöngyöt, nagyon izgalmas dolog. Sőt, hosszú távú terveink közt szerepel a lámpagyöngy készítés is, de egyenlőre maradunk a kemencénél.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...4 hozzászólás van eddig

 1. 1. helen

  2008. október 17. @ 10:32

  Köszönöm a választ :)

  Egyébként tényleg olyanok vagyunk, mint Gombóc Artúr… :S

 2. 2. Anonymous

  2008. október 18. @ 00:24

  Szia Zsuzsi!

  Ha nem szakmai titok, hogy csinalod, hogy ilyen szep formajuak az ekszereid ( nem folynak szet)?:)
  Koszi!
  juci

 3. 3. panyizsuzsi

  2008. október 18. @ 16:09

  Az üvegolvasztás hőfoka változó, hiszen sok mindentől függ. A kemencében a fűtőszál elhelyezése, a termosztát kalibrálása, az üveg típusa és sok minden más befolyásolja. Kísérletezz, sokszor a kísérletből sül ki valami teljesen egyedi csak rád jellemző. Pl. nekem a buborékos mandzsettagombjaim kísérlet szüleményei, de ma már a kollekció darabja!

 4. 4. Anonymous

  2008. október 20. @ 23:15

  koszonom a valaszt! Alig varom, hogy meglegyen a kemencem….!:)
  Tovabbi jo munkat Neked!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: