A tavalyi gluténmentes sárgabarackos gombóc receptem óriási siker volt, így gondoltam ismét megosztok veletek egy kedvenc családi, gluténmentes receptet!
Néhány évvel ezelőtt bekattant nálam a kuglóf. Azonnal kuglóf formát kellett vásárolnom és el is kezdem kuglófokat sütni! Eleinte Horváth Ilona alapján készítettem. Egyszer azonban fontos üzleti dolgom volt az ügyvédemmel, aki éppen előtte sütött túrókuglófot, hogy a megbeszélés közben a kávé mellé együnk is valamit! (Igen, egy női vállalkozásnál, ilyen egy üzleti megbeszélés. Hatékony, célratörő, a végén számlával, de közben kuglóffal!) Azonnal elkértem a receptet és onnantól kezdve úgy sütöttem. Egészen addig, míg az egyik lányom gluténérzékenységére fény derült. Akkor Zsófi, az ügyvédem elmesélte, hogy ezt kukoricaliszttel is nagyon finom. Egy két kísérleti példány után megszületett ez a végleges és tökéletes recept!
Ezt azonban nem csak képekkel szeretném Nektek bemutatni, hanem a Miele Főzőiskolával közösen egy videót is készítettünk a kuglóf elkészítéséről. Így mindenkinek elsőre sikerülni fog! A hozzávalókat pedig alul találjátok!
30 dkg vaj
4 db tojás
22.5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja és leve
37 dkg túró
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg rizsliszt
1 kk guargumi
1 csomag sütőpor
5 ek tej
csipet só
kevés porcukor a szóráshoz
Vélemény, hozzászólás?