Gyerekek Üveget Terveznek

Kids-Design-Glass

Az Egyesült Államokban, Washington államban (is) van egy Üveg Múzeum. Ennek a múzeumnak van egy nagyon különleges gyűjteménye. Az itt található üveg szobrokat és tárgyakat ugyanis nem híres üvegművészek, hanem gyerekek tervezték. A Múzeum a Gyerekek Üveget Terveznek programba 12 év alatti gyerekeket invitál, hogy a gyermeki képzelőerejüket felhasználva készítsenek terveket, melyekből a múzeum üvegfúvói aztán néhányat elkészítenek.

Kids-Design-Glass

A gyerekek a tervezés során bármilyen médiumot felhasználhatnak, legyen az kréta, filc, montázs vagy éppen festék. A lényeg, hogy szabadon engedjék a fantáziájukat és tervezzenek bármit, amit üvegből szeretnének megvalósítani.
A múzeum üvegfúvói minden hónapban több tucat alkotás közül választják ki azt az egyet, amit elkészítenek.
A kiválasztott terv alkotója családjával együtt meghívást kap a múzeumba és első sorból nézheti végig és utasíthatja az üvegfúvókat, hogy hogyan kivitelezzék az Ő terveit. A gyakorlott üvegfúvó csapat két példányban készíti el az alkotást. Az egyiket a fiatal tervező viszi haza, a másikat a múzeum Gyerekek Üveget Terveznek gyűjteményében állítják ki!

Kids-Design-Glass shark-collage

Számomra nem csak az alkotások, hanem az egész koncepció fantasztikus. Megmutatni a gyerekeknek, hogy Ők milyen értékes dolognak, a FANTÁZIÁNAK vannak birtokában. Megmutatni nekik azt, hogy amit megálmodtak, az valóra lehet váltani. Micsoda pedagógiai érzék kell ehhez!

Ez a program nem csak a gyerekeknek, hanem nekünk felnőtteknek is nagyon sok mindent tanít. Nekünk, akik megkérdezzük a gyerektől, hogy mit ábrázol a rajz, mert már régen nem értjük meg az Ő világukat. Nekünk, aki egy gyerekrajzról azt gondoljuk, hogy egy fikció.

Én néhány éve megvettem a múzeum első gyerek kiállításáról szóló albumot. Szeretem nézegetni! Azt gondolom, hogy fantasztikus emberek dolgoznak ebben a múzeumban, akik hisznek a gyerekeben! Köszönet ezért és hála nekik! Remélem a példájuk követőre talál, Európában és Magyarországon is!

Kids-Design-Glass

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: