4 gyerek és a munka – 2. rész

Múltkori bejegyzésem a 4 gyerek és a munka sorozatban a kamráról szólt! Most lépjünk tovább, ez alkalommal a háztartási helyiség kialakítását és annak működését mutatom be!

Egy ekkora családban a ruha “megforgatása” (értsd: szennyes összeszedése, válogatása, mosógépbe helyezése, kiteregetés, hajtogatás, párosítás, vasalás és újra a szekrénybe rakás) heti több órát vesz igénybe. (Itt szeretném lerombolni az eddig esetleg rólam kialakult „Tökéletes NŐ” képét. Elárulom, hogy a fenti tevékenységeket nem csak én csinálom, hanem külső segítséget is bevonok, csakúgy, mint a háztartás és gyereknevelés más területein is!)

Azonban a logikus és jól szervezett rendszer itt is megjelenik. Csoportosítva gyűjtöm mind a szennyest, mind a tiszta ruhát és minden gyerekbarát módon van kialakítva.

Kinél ne fordult volna elő, hogy reggel valamelyik gyerek kiabál, hogy nincs tiszta zokni a szekrényében. Ha ilyenkor azt mondanám neki, hogy nézd meg a háztartási helyiségben, ott van a nem-vasalós kosárban, akkor tuti nem fogja megtalálni, ha az nincs megjelölve. Ezért a vasalni-való és nem-vasalós, ergo elpakolni való kosarakat kis papír bilétákkal jelöltem meg. Az egyiken egy vasaló, a másikon egy áthúzott vasaló található. Így a gyerekek nem csak a zoknijukat találják meg, hanem a szárító leszedésnél és a ruhák elpakolásánál is egyértelműen meg tudják különböztetni a két kosarat!

Pici dolog, de nekem sok energiámat megspórolja!

Ha többet szeretnél tudni a háztartási helyiségünkről kattints ide és olvasd el!

haztartasi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: