Hello Hónap: augusztus

Már vártalak…
Most jön a nyár legjava: a forró nyári napok. Régebben nem szerettem a napot, de most kifejezetten vágyom rá. Ha a Balatonnál vagyunk a ráérős családi reggelik után kiülök a kedvenc nyugágyamba és fél órát napoztatom az arcomat. Szívom magamba a napfény melegét. Édes semmittevés! Megnyugvás és feltöltődés ez nekem egyszerre.
Napközben kirándulások a csodás tájakon és a  A Balaton-Felvidék lankái. Levendulaillat és véget nem érő napraforgó mezők. A kirándulásokhoz ötletet ad a kedvenc nyári magazinom, a fantasztikusan igényes Északipart.
Aztán ott vannak a nyugis napok. Olvasás a diófa árnyékában. Micsoda pazar program. Évközben nem igazán jut időm erre. Idény nyártól a gyerekeknek minden nap fél órát kell olvasni. Családi szabály. Mostanra egészen jól belejöttek és ez a nyaralás alatt is így lesz.
A legforróbb napokon pedig ott vannak a jobbnál jobb strandok. Kedvenceim közt van a balatonfüredi Kisfaludy és a csopaki strand. Ez utóbbinak egyik legnagyobb vonzereje, hogy itt az egész család együtt tud enni, mert az Andi Grillkert gluténmentes étterem. Mekkora kincs ez nekünk!
Borozások az esti melegben. Múltkor valaki a Silencio-t játszotta kürtön a távoli domboldalban, egy másik este az őzek párzását hallgattuk. Csend és bor. Aztán ha hül a levegő, jöhet egy kiadós alvás.
Várom ezeket a napokat. Ez nekem az augusztus. Jó, hogy itt vagy!

Ti voltatok már vagy csak most mentek nyaralni? Meséljetek! Merre mentek?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1 hozzászólás van eddig

  1. 1. Bogaram

    2014. augusztus 18. @ 08:57

    Szia! Túl sokan nem szóltak hozzá a bejegyzésedhez…biztos nyaralnak :-).
    Nyár elején Fertő tónál pihentünk, jó nagyot tekertünk. Fertőrákos-Fertőmeggyes-Illmitz – ezt hajóval tettük meg, aztán Nyugat felé indulva visszatekertünk Fertőrákosra. Volt, hogy a 10 éves lányom tarotta bennem a lelket :-).
    Csodaszép táj, nyugalom és rengeteg bringás.

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: