Hive: Bloggerek a jövő rocksztárjai!

Mindig irigyeltem az amerikai bloggereket, hogy menni lehetőségük van egymással találkozni beszélgetni és tanulni. Aztán tavaly rátaláltam a Hive blogkonferencia oldalára, amit Európában, pontosabban Berlinben rendeznek meg. Elhatároztam, hogy az idén biztosan részt veszek. Pénteken reggel Berlinbe utaztam a Hive európai blogkonferenciára.

A hétvégi konferencia a Betahause-ban volt, de előzö este már rengeteg bloggerrel találkoztam a közös vacsorán. Itt ismertem meg Andreát, Binet, Marisat, Pamet és Stephaniet.  A következő két nap előadásokkal és workshopokkal volt tele. A számos remek beszéd közül hagy emeljek ki néhányat.

A Hauptstadtmuttik a médiával való kapcsolattartásról, a blogon hirdetőkőr és az ő kiszolgálásukról beszéltek. Mikor mit és hogyan kérdésekre válaszoltak, ami számomra nagyon izgalmas volt!

Eleanor azoknak a bloggereknek tartott előadást, akiknek nem “csak” a blogjuk van, hanem valamilyen más termékük vagy éppen szolgáltatásuk mellett blogolnak. Eleanornak már máskor is hallottam előadását, de csakúgy mint a múltkori ez is remekül összeszedett volt. Sokat jegyzeteltem.

Az előadások közül az egyik leginspirálóbb Tina Örömblogolás című előadása volt. Ez az előadás arról szólt, hogy tényleg csak akkor blogolj, ha van mit írnod és ezt örömmel teszed. Ha fáradt vagy és nincs kedved, merj nem írni, pihenni, töltekezni! Az egész előadásban az volt a szép, hogy ha Tinával csak az időjárásról (ami borzasztó volt) beszélgettünk volna, akkor is átjött volna a lényeg, mert az örömteli és életvidám személyisége volt maga a mondanivalója.

Következett az este és ismét egy közös vacsora és remek beszélgetések régi ismerősökkel: Eleanort már a 2011-es Etsy konferenciáról ismertem míg Stephanie 2012 elején készített interjút a padlás műhelyemről.

the hive european blog conference

Számomra a konferencia fénypontja Dietlind workshopja volt. Dietlind stylist-fotós, , aki a Sweet Paul magazin számára is dolgozik. Ő magáról és a szakmáról is mesélt, majd végigfotóztunk vele egy korallos anyagot, amin keresztül megtanultuk, hogy melyek a fontos szempontok és lépések, a kiegészítők kiválasztása és a fotózás során. A végén, mikor mindenki a munkájáról kérdezte, én az egésztől elrugaszkodva tanácsokat kértem a kicsi, tükröződő üvegeim fotózásához. Dietlind ekkor feljánlotta, hogy külön beszélget velem a kérdésről ebéd után. Le voltam nyűgözve. Megnézte az ékszereimet és személyre szóló tanácsokat adott a fotózásukhoz. Elindított bennem gondolatokat, amik most még csak érlelődnek, de remélem mielőbb “képet öltenek” és megjelennek itt a blogon. Köszönöm Dietlind!

the hive eruropean blog conference

Később volt lehetőségem rengeteg bloggerrel találkozni és beszélgetni, hiszen a konferencián ott volt Ricarda, Theia és Toni, Melanie, Dana, Anna, Anne, Fee, TrixiJulia, Kinga, Susanne, Chris, Jilian, Debora, és olyan különleges bloggerek is mint Emma, Desiree, és Anya

Ennek ellenére vannak bennem negatív érzések is, hiszen a szervezést illetően nem volt minden tökéletes és gördülékeny. A konferencia összességében jól sikerült és sokat tanultam. Remélem, hogy ezeket az újdonságokat mielőbb sikerül átültetni a valóságba és szebb, jobb, érdekesebb blogot tudok írni Nektek!

the hive european blog conference

A konferencia zárásaként az ottmmaradók közül (sokan már vasárnap este elutaztak Berlinből) az utolsó este öten (Juliane, Elisa, Heidi, Tina és én) együtt vacsoráztunk a csodálatos 3Swestern étteremben, ami egy régi kórházépületben található. A kiváló fogások mellett remek beszélgetés kerekedett értékeltük a konferenciát és megbeszéltük a blogos dolgainkat.

drei swestern

A konferencia legjobb mondása pedig Desireet dícséri:

A bloggerek a jövő rocksztárjai!

foto: saját, 3Swestern, Jenni Fuchs
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: