Hogyan rakjuk össze a szetteket?

Hamár (homár) kiselejteztél, rendet raktál, beszereztél, akkor már csak használni kell a ruhabárt okosan. Mixelj hát egy-két koktélt, azaz szetted, élvezd a változatosság nyújtotta megújulást nap, mint nap.

Kiindulópontnak reggelente három kapaszkodód van: a kedved (nálam ez a döntő), az időjárás (sajnos) és az alkalom (munka vagy pihenés).

Ahogy mondom, sajnos, az időjárás nem kevéssé befolyásolja mit vehetsz fel, hiába van kedved a vadi új lenge, virágos nyári ruhádhoz, ha szakad az eső, és cidri az idő. Ha pedig tudod, hogy esni fog, akkor vigyél ernyőt, esőkabátot, és lehetőleg valami melegebbet (vagy csereruhát).

Gondolom magától értetődő az is, hogy ha munkába mész, akkor nem a legrövidebb szoknyádat, blúzodat veszed fel vagy épp a bikinidet, hacsak nem modell vagy, és fürdőruha bemutatóra készülsz. Minden más esetben a munkahely normái a mérvadóak, és a te erkölcsi ítéleted a szoknyahosszat és blúzátlátszóságot illetően.

Nekem azonban mindig elsősorban a kedvem diktálja, mihez forduljak reggel. Ha jókedved van, előbb nyúlsz a rózsaszín, sárga, világos színekhez, borúsabb hangulatban önkéntelenül a szürkék, lilák felé fordulsz. Ha tudatában vagy a színek jótékony hatásának, próbálj meg rosszabb kedvedben is meleg színeket választani, előbb-utóbb észrevétlenül felmelegítenek, feldobnak.

Ha megvan a kedv, időjárás és alkalom diktálta alapdarab, azaz a farmer, a kiskosztüm vagy éppen a szaladgálós ruha, jöhet a többi. Válassz egy plusz hangsúlyos ruhadarabot vagy kiegészítőt, és ahhoz igazítsd az egész öltözéket. Igyekezz egy-két színen belül maradni, és arra felépíteni a szettet. Ha nagyon semleges, alapszíneket választottál dobd fel az egészet a kiegészítőiddel. Mondjuk kék farmer-fehér blúzhoz válassz piros övet, cipőt, gyűrűt. Hófehér ruhádhoz most nyáron gyönyörű lesz a türkizkék nyaklánc, táska, kendő (lapozz bele a „panyizsuzsi 100 ruhája részbe, több szett ötletet ajánlunk ott). Azt döntsd el, melyik plusz színt szeretnéd bevinni a kollekcióba, melyik ékszeredhez, sáladhoz, cipődhöz választod a többit. Érdekes módon ugyanaz a fehér ruhád teljesen máshogy mutat ma, ha natúr kiegészítőkkel veszed fel (szalmatáska, szalmakalap, barna-fehér fanyaklánc: safari stílus), és holnap, amikor feketékkel kombinálod (monokróm), vagy egy újabb alkalommal, amikor az égkék kiegészítőidet használod (igazi tenger-vitorlás hangulat). A kis feketéd ugyanerre a trükkre képes, nem véletlenül alapja minden ruhatárnak. Gondold csak el, milyen feltűnő leszel, ha mondjuk feltűnő napsárga gyűrűvel (nézd csak meg a panyizsuzsi Karafiáth gyűrűket) és fülbevalóval veszed fel, és milyen decens, ha a Piaf szettet veszed fel hozzá egy szép kis piros vagy fekete balerina cipővel.

El ne felejtsd reggel, hogy a nap hosszú, és netán hűvösebbre is fordulhat, legyen nálad a szetted színeihez passzoló pulcsi, blézer, kardigán vagy kendő. Ha az utolsó percben az ajtóból fordulsz vissza valamiért, lehet, hogy felborítja a gondosan kialakított színharmóniát, készülj fel inkább előre minden eshetőségre.

Apróságnak tűnhet, de ha vérpirosra van festve a körmöd, lehet, hogy nem a pasztell rózsaszín blúzt kellene választanod; a körmöd színe ugyanolyan hangsúlyos alapszín lehet, mint egy-egy kiegészítő, igazodj ahhoz. Egyszerűbb egy másik blúzt leakasztani a fogasról, mint átfesteni a körmeidet.

Egy utolsó ötlet, ha a reggel felvett ruhádban este, munka után színházba, vacsorára, fogadásra kell menned, a legegyszerűbb megoldás a fent már emlegetett kis fekete/fehér ruha vagy kosztüm. Munkához vegyél hozzá egy kabátkát vagy kardigánt, estére viszont készíts be egy magassarkú cipőt, és valami mutatós ékszert. Egy új szín (nyaklánc, gyűrű, öv vagy kendő formájában), egy kis rúzs, és mindjárt új nő lesz belőled! Jaj, és el ne felejtsd a mosolyodat sem, mert az öltöztet legjobban.

Íme gyakorlatban:

kenya

Ugyanaz a homokszínű ruha friss és üde a kékekkel, mintha csak a tengerparton sétálnál, és a szél borzolná a hajad…Ha viszont safari-s kiegészítőkkel viseled, szinte érzed a forró afrikai napot és hallod a bennszülöttek dobját.

tenger és homok … és egy másik ruhadarab egy egyszerű fekete short:
Audrey örök

Egy fekete sort a fekete-fehér hangulatban, Audrey-s pólóval akár munkába is jó. Esti partira ugyanez piros, elegáns kiegészítőkkel igazi nyári nyerő.

after work...

Az összeállításokban nem véletlenül szerepel kétféle ruha vagy short. Az ruhadarabjaidat mindenképpen úgy válaszd ki, hogy a Te alkatodnak, egyéniségednek megfelelő legyen! Nem a divat a lényeg, hanem a harmónia. A belső harmónia, valamint a közted és a ruháid között lévő harmónia. Érezd jól magad a bőrődben!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: