Íme, a felhozatal!

Ahogy megvolt, hogy milyen szempontjaink vannak a férjemmel az estéinket már az ingatlan.com előtt töltöttük, de napközben is küldözgettük egymásnak a hirdetéseket. Néhány nap után már annyit pincét és házat néztünk meg vitruálisan, hogy kezdtünk elveszni a kínálatban. Ekkor készítettem az alábbi összeálítást, hogy mégis kiemeljük azokat, amelyek szóba jöhetnek, amelyeket érdemes megnézni!

Ikerház szőlővel

Ez a ház egész jó méretű lenne és tetszik is kívülről. Szerintem sok lehetőség van benne. A két oldalát össze lehetne nyitni. Az egyik lehetne a szoba, a másik a konyha és az étkező. A kér boltív egymás mellett kicsit furcsa, de a szőlő felől nézve szép az épület formája. Áram van benn, a vizet ciszternából lehet szivattyúzni. A szőlővel azért nem nagyon tudok megbarátkozni!

 

Designos

Minden háznak adtunk egy becenevet. Ez a designos névre hallgat. Egy biztos, aki építtette nem sok szépérzékkel rendelkezett. Alapvetően a kilátás miatt nézzük meg, mert szerintem a fa felépítmény azonnal megy a levesbe és újra kell gondolni az épület tömegének kialakítását. Itt azonban víz és villany is van, valamint aszfaltos, majd murvás úton lehet megközelíteni. Ebből arra lehet következtetni, hogy jó az elhelyezkedése, de az épület szerkezete vagy állapota hagy kívánni valót maga után.

 

Szép, de nomád

Ez a ház nagyon pici területen fekszik. Se szőlő, se gyümölcsfa nincsen hozzá. A közművek is hiányoznak. Mindezekért nagyon baráti ára van, pedig 60m2, ami ebben a kategóriában nem kicsi. Nekem a diófa tetszik a ház előtt. Nagy vágyam, hogy egy terebélyes fa árnyékában ebédeljen a család. A szép alatt meg azt értem, hogy rendben van a tömege, a képek alapján a belső terek elosztása, de látok benne fantáziát, vannak ötleteim, amivel igazán remek kis nyaralóvá lehet varázsolni.

 

Egyszerű

Ez szintén egy nagyon kellemes árú pince egy csodás falu határán. A panorámája lenyűgöző és a főúthoz is közel van. A villanyt bevezették, de a víz itt is ciszternából van megoldva. Tetszik még a belső lépcső, ami pincék esetében igen ritka. A tömege egyszerű, de ez számomra előny. Egy előtetővel vagy spalettával könnyen esztétikussá varázsolható. Összesen egy diófája van és sok szőlő, ami álmaim vágya! Sajnálnám a szőlőt kivágni és mire az újonnan ültetendő gyümölcsfák termőre fordulnak, az még jó néhány év.

 

Festett bútoros

Ennél a pincénél végre valóban gyümölcsfák vannak. A külső rendben van. Teljesen átlagos pince. A belső is elég jól néz ki, látszik, hogy rendben van tartva. Szerintem ezek a festett bútorok jól illenek ide. Kilátást eltakarják a fák, de mind gyümölcsfák és szőlő sincsen. Vezetékes víz van az udvarban és villany a házban. Egyről nem szól a leírás, mennyire van a beton úttól.

 

A héten megnézzük őket és remélem jövő vasárnap már többet tudok róluk mesélni. Ti képek alapján melyikre szavaztok?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...5 hozzászólás van eddig

 1. 1. Jé

  2012. augusztus 26. @ 11:23

  Én a “Designos”-t választanám. Igaz, hogy talán azzal lenne a legtöbb munka, de a képek alapján a panoráma kárpótolna érte. Gyümölcsfát lehet ültetni de kilátás vagy van, vagy nincs :)

 2. 2. Németh Erika

  2012. augusztus 26. @ 22:37

  Én a szép,de nomád házat választanám.Tetszik,hogy nincs semmi szőlő-rengeteg munkával kell gondozni,állandón kötözni,ahogy
  nő, legalábbis apukám sokat dolgozik vele-diófa klassz én is szeretem, igaz alatta nem marad meg még a fű sem,de finom.A többi gyümölcsfa ültethető és egyszer csak terem. Közmű megoldható. A kilátásról viszont semmit nem írtál.Lehet, hogy nincs:-)))

 3. 3. panyizsuzsi

  2012. augusztus 27. @ 11:32

  Jé: Az a panoráma valami csodás. Ezért is fogjuk megnézni!

  Németh Erika: A gyümölcsre én nem várnék néhány évet, de a szőlőben teljesen igazad van! A nomádnál a kilátásról nem ír semmit a hirdetés. Holnap megnézzük őket és vasárnap beszámolok.

 4. 4. Németh Erika

  2012. augusztus 27. @ 19:45

  Jó nézelődést és sok sikert!:-)))

  A Komp klassz volt.Jó volt élőben is megnézni az ékszereket. Az eladó hölgynek külön köszönet, nagyon kedves és segítőkész volt,Zsuzsi remek munkatársat választottál. Sikerült is gyarapodnunk a nagyobbik lányommal 3 db gyűrűvel és már tudom, hogy mi lesz a következő rendelésem.

 5. 5. Simon Kati

  2012. szeptember 28. @ 13:43

  Jó volt olvasni a történetedet. Mintha a mi töprengéseinket vetetted volna papírra. A “Szôlôs ikerház” bennünket is megfogott, nagyon tetszett az odavezetô út. Végül elvetettük, tovább nézelôdtünk.
  Nekünk volt “Tündérkert”, “Betonbunker”, “Bemutatóterem”. Végül is “Újpagony” nyert. Lehet, hogy szomszédok vagyunk?
  Gratulálok a “Festett bútoroshoz”!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: