Kabátdivat kismamáknak

Nagyon örültem a panyizsuzsi blog felkérésének a vendégposztra, és természetesen igent mondtam, hisz el tudom képzelni mennyi sürgés-forgással, etetéssel, altatással és kevés alvással telnek az első hetek, hónapok, amelyek különben is első sorban a kis jövevényről kell, hogy szóljanak.

Mindenképp divatról, öltözködésről szerettem volna írni, hisz ez áll hozzám és a blogomhoz a legközelebb. Emellett – a téma apropóján – a kismamákhoz szerettem volna szólni, hiszen ebben a gyönyörű kilenc hónapban sem kell lemondani a stílusos megjelenésről, ezt Zsuzsi is remekül bizonyítja a Ruhabár rovatban. És itt rögtön el is jött az első megtorpanás. Eddig mindig percek alatt találtam megfelelő képet az aktuális témához, vagy állítottam össze szetteket, most viszont jobban át kellett gondolnom, hiszen egy kismamánál elsősorban a funkcióról és kényelemről kell, hogy szóljon a szett, minden más csak ezután jön. Tovább bonyolította a helyzetet, hogy jómagam még igencsak távol állok a gyermekvállalástól, így saját tapasztalat híján a képzelőerőmre és megérzéseimre kellett hagyatkoznom…

Képek forrása: Pinterest

Ha a terhesség – különösen az utolsó hónapok – a hidegebb időszakra esnek, bizony gondoskodni kell a megfelelő kabátról. Az első trimeszterben még megfelelőek a korábbi ruhák, de amint nőni kezd a pocak már nem lesz kényelmes sem a mamának – és ebből kifolyólag – a babának sem.
Szerencsére azért nem kell zsákba bújni, nagyon csinos és egyben praktikus kabátokra bukkantam a keresgélés közben sportos, klasszikus elegáns és minimál stílusban is.

1. Klasszikus, elegáns

Azt gondolom az ezekhez hasonló klasszikus vonalvezetésű szövetkabátok igazi “must have”, vagyis nélkülözhetetlen darabok, hiszen nagyon jól kihasználhatóak például munkába, de elegánsabb eseményeken is megállják a helyüket. Nagy kedvencem az idei őszi/téli szezon favoritja, a burgundi szín, amit a fekete keskeny öv remekül kiegészít.

2. Sportosan

Nem hiányozhat a téli gardróbból egy sportos fazon sem, hiszen nagyon praktikusak, különösen ha már csak otthon-kertben-közelben mozgolódunk. Az olivazöld parka a szezon egyik kedvence, a fekete kabátban pedig a kényelmes vonalvezetés fogott meg.

3. Minimál

Egyszerű, letisztult vonalvezetés és kényelem jellemzi ezeket a kismamáknak tervezett minimál stílusú kabátokat. Igazi vagány nőkön tudom elképzelni, akik ilyenkor is szeretnének öltözködésüket méltató bókokat begyűjteni. Kicsit franciás, kicsit északi, de mindenképp nagyon urbánus.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: