Szeretek főzni! Őszintén szeretek. Meg sütni is.
Nem bonyolítom túl, de minidg van egy két különlegesség az asztalon. Idén is lesz hagyományos menü, meg egy-két apró meglepetés. Gasztronómiai bon-bonok. Kicsik és különlegesek. Az idei különlegesség kacsamájpástétom lesz. Trendibb nevén terrine. Mautner Zsófi gasztroblogja, a Chili és Vanília szerint fog elkészülni. Szeretem ezt a blogot. Mikor a héten a DunaTV-ben voltam összefutottam Zsófival. (Ezen lassan már meg sem lepődök, hiszen akár hányszor élő adásba megyek, Zsófi főz mellettem.) A műsor után kedvenc gasztro boltomba vettem az irányt, hogy fűszert vegyek a májhoz. Zsófival itt is összetalálkoztam. Segített kiválasztani a megfelelő fűszert a saját receptjéhez. Furcsa volt két blogger a valós térben.
A tegnapi kívánságlistám folytatása ez a kép. Néhány dolognak azonban már boldog tulajdonosa vagyok erről a listáról. Egy dolgot azonban ki kell emelnem: az abroszt. Ez nem egy közönséges abrosz. Akik régen olvassák a panyizsuzsi blogot emlékeznek az Utálom a viaszos vásznat, de… bejegyzésemre. Szép mintájú, szép felületű viaszos vászon abroszokról szól.. Párizsban találkoztam ilyennel. A bolt neve plastiques. Műanyagokat árulnak, szépeket. Olyanokat, aminek nem lehet ellenállni…
Hazafele már egy abrosszal utaztam.
Vélemény, hozzászólás?