Karácsony nálunk!

A karácsony szép. Nem kellemes: áldott vagy unott. Nem szeretem a tökéletes, de fáradt ünnepeket. Amikor minden a helyén van és az abrosz is harmonizál a csúcsdísszel, de mindenki fáradt és unott. Majd valaki elpityeredik a karácsonyfa mellett. Talán a tökéletesség mámorának vagy éppen a fáradtságnak a könnyei ezek. Semmiképpen nem az ünnepé, nem az örömé.

A karácsonyban a Karácsony a lényeg. 2011 éve még minden olyan egyszerű volt minden és mégis működött. Ma túlbonyolítjuk és belefáradunk. Sokszor, sokan. Ma december 22. van. Néhány napja jöttem haza egy 10 napos üzleti utamról külföldről. Sokan elszörnyülködnek. Te jó ég! 3 gyerek mellett, most biztos őrültek háza van nálatok.

Nem én nem rohanok és nem is vagyok fáradt. November végén egy nap összeírtam az ajándékok listáját, egy másik nap megrendeltem interneten. Néhány díszt elővettem az adventi dobozból és kidíszítettem a lakást. Az ételekhez az alapanyagot és a fát megvette a férjem. Hétfőn megsütöttem mindent: egy édeset és egy sósat. Hiszen az ünnep nem a sütemények számának és fajtájának számától lesz szép. S ha lesz még rá alkalom a gyerekekkel közösen is sütünk valamit vagy éppen készítek néhány bon-bont, esetleg macaront. Ha jól esik, ha örömet jelent!

… boldogan várom a Karácsonyt!

A stollen receptet olvassátok a Ladies First oldalán!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: