Kedvenc film

Ma új játékba hívott kdatta. A játék lényege, hogy kedvenc filmemről filmjeimről írjak.

Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, azaz nincsen tévénk. Sem doboz, sem adás nincsen. A filmnézés nálunk ünnepélyes dolog, mert akkor Apának össze kell szerelnie a laptopot a projektorral. Ez legtöbbször a gyerekek kérésére történik meg, akik kedvenc filmje a Gyöngyvirágtól lombhullásig.

Mi moziban minden évben megnézzük a 007-es ügynököt, amit igazán csak Apa miatt teszek meg. Ehhez, azért köthető egy felemelő élmény. Tudniillik, a középső gyermekünk nem kis izgalmak közepette, de farosan jött a világra. A 3. gyermek is felvette ezt a pozíciót, de pontosan egy James Bond film alatt fordult be irányba. Ezt sosem felejtem el!

A lényegre térve az én kedvenc filmem a Ments, meg Uram! A film egy halálraítélt gyilkos vívódásait, megtérését dolgozza fel. A gyilkost Sean Penn, Helen Prejan apácát, akivel sokat beszélget Susan Sarandon játssza. Helen prejan valóban létező személy, valóban apáca és valóban elítéltek és családjaik lelki gondozását végzi. Susan Sarandon pedig Oscar-díjat kapott ezért az alakításáért!

Amikor az Egyesült Államokban jártam egyetemre, már ez a film jó 2-3 éves volt. Egyszer megláttam egy posztert a film címével. A mi egyetemünkön tartott előadást Helen Prejan, a filmről életéről és munkájáról. Elmentem. Fantasztikus volt egy ilyen “nagyformátumú” emberrel élőben találkozni.

Én tovább dobnám ezt a labdát 3 embernek: doortje, mamazon, zoli blogja, vattacukorhajú lány, pásztohy panka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...4 hozzászólás van eddig

 1. 1. zolesz

  2009. január 09. @ 21:08

  ok :-)

 2. 2. Mónika

  2009. január 11. @ 12:50

  :((( ne haragudj, Zsuzsi, de idén már szeretném jobban szakmaivá tenni a blogom, te biztos megérted:) pedig hát olvasok is és filmet is nézek:)) majd kibővítem a profilom.

 3. 3. Hihetetlen K

  2009. január 15. @ 10:15

  Ezt a filmet én is láttam! Nagyon jó!

 4. 4. panyizsuzsi

  2009. január 19. @ 14:43

  Hajrá Móni!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: