Kedvenceink kedvencei: Bakos Piroska

A kedvenc cipő, ruha vagy ékszer különleges történeteket tudna mesélni a viselőjéről. Mi viszont megfordítjuk a szituációt, és a panyizsuzsihoz közel álló ismert nőket és férfiakat kértük, hogy meséljenek a kedvenc ruhadarabjaikról.

Első beszélgetőpartnerünk Bakos Piroska, a magyar EU-elnökség hazai szóvivője volt, aki az elmúlt fél évben szinte minden protokolleseményen magyar tervezők ruhájában jelent meg, ezzel is promotálva a hazai dizájnereket. A volt szóvivő saját stílusát letisztultnak, nőiesnek, de semmiképp sem konzervatívnak írja le. A találkozóra egy egyszerű vonalvezetésű, részleteiben mégis különleges, lazacszínű Pazicski Miklós ruhában érkezett, ami jelenleg az egyik kedvence. „Nem szeretem, ha valami nagyon sok, az „itt fodor, ott fodor” nem én vagyok. Inkább az egyszerű, letisztult vonalvezetésű ruhák tetszenek, amelyekben van egy kis rafinéria, és ettől aztán egészen egyediek lesznek. Rajtam az ilyen stílusú ruhák állnak jól, egészen egyszerűen az egyéniségem miatt” – mondja Piroska, aki a környezete szerint mindig biztos ízléssel választja ki a ruháit. Ezt a képességét valószínűleg otthonról hozta, hiszen édesanyja női szabóként dolgozott, és rengeteg szép darabot varrt a két lányának.

A Pazicski ruha mellett egy másik jellegzetes darab – egy karkötő – is magára vonta a figyelmet. Piroska elmondta, hogy rajong a különleges ékszerekért. Az Anda Emília showroomjában vásárolt karkötő az egyik kedvence. „Ezeket általában Párizsból szerzik be. Több különleges darabom is van a showroomból, de az ékszerek mellett van néhány Anda Emi ruhám is.” Ha az arany vagy az ezüst közül kell választani, akkor egyértelműen az ezüstre voksol. „Vidéki lány vagyok, ahol az a szokás, hogy ballagásra, bérmálásra – ha tehetik – aranyékszert adnak ajándékba. Én is kaptam, de egy idő után teljesen átszoktam az ezüstre, a jegygyűrűm pedig fehérarany.” Mivel Piroska nagyon szereti a szép, különleges ékszereket, könnyű neki meglepetést okozni. A férjének szerencsére remek ízlése van, így soha nem okoz csalódást.

Piroska másik kedvenc ruháját meg sem vette, amit azóta is sajnál. „Velencében találtam meg álmaim fekete bőrdzsekijét. Leheletfinom bőrből készült, rendkívül egyszerű szabása volt és szépen be volt szűkítve, ami azért fontos, mert azokat a darabokat szeretem, amelyek hangsúlyozzák az alakomat. Az a kabát rám volt szabva, csak egyszerűen annyira sokba került abban a pillanatban, hogy azt mondtam, biztosan fogok találni a negyedéért is ilyen szép bőrkabátot. A férjem bíztatott, hogy vegyem meg, mert meg fogom bánni. Mondanom sem kell, neki lett igaza. Azóta sem találtam ilyen kabátot, és azóta is bánom. Vannak olyan darabok, amelyeket az ember igenis engedjen meg magának.”

A képeket Neményi Márton készítette. http://mookid.freeblog.hu/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: