Konyha és pince: ilyen volt!

Tavaly a vasárnapi világmegváltós sorozatunk Balaton-felvidéki pincénkről szóló része a nyár folyamán ott akadt el, hogy a mienk lett a pince és kitakarítottuk a szobát, hogy a hétvégét már ott tudjuk tölteni. Ez a hétvégén az alsó szintet, azaz a pincét és a konyhát terveztünk rendbetenni. Mivel a konyha teljesen felszerelt, de régen használt volt, munka akadt rendesen.

Az első meglepetést a hűtő okozta. Megérkezésünk után vettük észre, hogy az ajtaja nem zárható. Hűtőnek a nyári melegben a pince is tökéletesen megfelelt, de megbeszéltük, hogy az első beruházásunk egy kis hűtő lesz.

Másnap a konyhai munkát a fenti szekrénnyel kezdtük. Mivel annak a súlyát két papírhenger tartotta, hogy ne szakadjon ki a falból, ez a gyerekek miatt biztonsági kérdés is volt. Ez a szekrény nem fog visszakerülni a helyére, hiszen ez egy nyaraló és nincs szükség egy minden kütyüvel felszerelt konyhaára. Kevesebb tárolóhely is bőven megfelel. A régi alsó szekrény egyenlőre megmarad és kap egy új, szebb munkalapot, fölé pedig a műhely építésekor megmaradt retro polcokból lesz egy nyitott tároló rész.

Vasárnap azonban újabb meglepetés ért. Az alsó szekrényből kipakolva egyre büdösebbet éreztem. Penész! Az alsó szekrény háta teljes egészében szét volt rohadva és a penész a falat is elérte. (Reméltük, hogy nem a fal felől penészedik a konyhabútor.)  A következő héten jön a penészölő-akci!

… és végül, íme a pince. Itt semmilyen különösebb munkát nem végeztünk. Ide hordtuk be azokat a dolgokat, amire nekünk már nincs szükségünk, de másnak még jól jöhet. Ezeknek egy részét faluban lévő szintén pincetulajdonos barátainknak adtuk. A többinek majd keresünk megfelelő új tulajdonost!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: