Körömlakk

A körömlakk a legtöbb nő életében kislánykorában kezdődik. Amikor meglátja a piros körömlakkot a Mama vagy a Nagymama fürdőszoba szekrényében és elkezd vágyakozni utána. Egy darabig beéri az átlátszóval. Aztán jön a gyöngyház vagy csillámos. És végül újra a piros.

Velem is pontosan így történt. 20-as éveim elején kezdett újra vonzani a piros, akkor még idegennek találtam és csak csodáltam másokon. Aztán néha néha kipróbáltam. Beleszerettem. Több, mint 10 éve lakkozom a körmöm és az utóbbi 7 évben mindig ki volt lakkozva. Szinte a részemmé vált. Ma már szinte el sem tudom képzelni, hogy ne legyen lakk a körmeimen.

Az elmúlt években már nem csak egy piros lakkom van. Kicsit variálom őket, de a kiindulópont megmaradt. Van a piros piros, ami mindig és minden alkalomra megfelel. Télen egy kicsit sötétítek rajta, ekkor a meggypirosat használom. Nyárra világosabbakat. Tavaly a pinkes piros volt a kedvencem. Idény egy narancsossal egészítettem ki a körömlakk választékot. Ezt most nagyon szeretem!

Ti lakkozzátok a körmötöket?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...7 hozzászólás van eddig

 1. 1. Orsi

  2012. június 12. @ 19:44

  Igen!:) Nálam is hasonló a színskála. Más színeket (kék, sárga stb) viszont nem szeretek magamon, bármennyire is tetszenek az üvegcsében.

 2. 2. vadjutka

  2012. június 13. @ 00:15

  Lakkoznám, ha 1lenne esély arra, hogy 12 óránál tovább tart – foglalkozási ártalom :-)

 3. 3. Marilla

  2012. június 13. @ 17:10

  Én is festem a körmömet, de nem használok pirosat .Jobban kedvelem a pasztell árnyalatokat.

 4. 4. Emese

  2015. június 08. @ 18:14

  De szép kép! Ráadásul a kedvenc márkámról.
  Merthogy Emese vagyok, körömlakk-függő.
  Bár engem nem hoznak lázba a holo, glitteres, duokróm, meg neon színek, azt meghagyom a tinilányoknak, de szeretem, ha van itthon piros, nude, fukszia, burgundi árnyalat, és egy rózsaszínes. Ennyi.
  Plusz néhány átmenet ezek között :-)

 5. 5. Kata

  2015. június 08. @ 18:26

  Csakis opi, csakis piros (és árnyalatai)! :) Sikerült szereznem coca-cola red-et…örök szerelem lett belőle!

 6. 6. Adri

  2015. június 09. @ 08:43

  Maximálisan tudok ezzel azonosulni… :)
  Nem is tudom hány éve, de egy-két pár hetes “francia” kitéréssel csak és kizárólag piros és árnyalatai vannak a körmeimen. Mára már abszolút a részem… :) Kisebb nagyobb árnyalatnyi különbségek szezonálisan előfordulnak, de az alap piros az örök. Most már egy jó ideje géllakk formájában, de mivel alapvetően nem szeretem a bejelentkezést a manikűröshöz, és nem kapok akkorra időpontot, amikor már megőrülök, hogy 1 mm-t lenőtt, akkor jött az ötlet, és vettem egy szettet, és azóta magamnak csinálom. :) Így nincs olyan, hogy belenyúlok, lepattan pont indulás előtt, stb… És mivel a szín szinte állandó, így nem kell attól tartanom, hogy ráunok, és nem is kell iszonyatos készletet betáraznom a színekből ;) Bár még egy rózsaszínes pirossal kibékülnék… Felkeltetted az érdeklődésem ;)
  Most épp cseresznyepiros van :)

 7. 7. panyizsuzsi

  2015. június 09. @ 11:46

  Emese! Teljesen egyetértek Veled és is pont így vagyok a körömlakk színekkel!
  Kata! Itt mindig minden szín kapható: http://www.mukorombolt.hu/
  Adri! Nagyon ügyes vagy, hogy meg tudod magadnak csinálni! Én porcelán alapra lakkoztatok, így két hétig tart és bírja az üvegcsiszolót!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: