Kovács Krisztinával a Krisko design megalkotójával beszélgettünk

Szeretnél Te is egy Krisko design párnát? Kattints ide és nyerd meg!

kriskodesin01

Mi az amit életedbe először készítettél és a mai napig emlékszel rá vagy éppen meghatározó volt?
Az első amit készítettem a klasszikus só-liszt gyurma figurák. Arra emlékszem hogy szinte mindig gyümölcs formákat formáztam, almát, körtét stb.
Illetve egy apukámmal közösen készített rajz ami egy nyúl volt.

Tanultad ezt a szakmát vagy autodidaktaként vágtál bele?
Mindig szerettem kreatívkodni, és fiam megszületéséig is kreatív szakmám volt: műkörömépítő. Autodidakta módon kutattam azután miként készülhet el az ami éppen a fejemben volt. Nem tudtam hol kezdjem, kinek kérjem ki a tanácsát. Talán elkezdeni a legnehezebb bármi amibe fogunk. Utána pedig csak sodródunk.

kriskodesin02

Honnan inspirálódsz?
Imádom a gyerekeket, örömmel tölt el ha a párnáimmal boldoggá tehetem őket.Próbálom az ő igényeik alapján kiválogatni a grafikát. Elsősorban elképzelem például hogy milyen színű a szobája. És itt már továbbgondolom hogy a párnák már nem csak alvótársak, hanem gyerekszobai dekorációk is. Tehát nem feltétlenül a figurákra gondolok elsőként, hanem csak a színekre.

Hogyan tervezel, alkotsz?
Merengő típus vagyok, így hagyok magamnak bőven időt, hogy például amit kitalálok azt egyáltalán elkészítsük-e. De készült már el egy délelőtt alatt egy új termék.

kriskodesin03

Hogy választasz anyagot/színt/formát?
Sokszor nem én választom a grafikát hanem a megrendelő elmondja az elképzelését, és közösen emailben kiválasztjuk a megfelelőt. Ezért használom az “egyedi párna” szót a logón is , hogy a megrendelő igényét is teljesíteni tudjam.

Melyik a kedvenc eszközöd/szerszámod?
Kedvenc eszközöm a festőecset, volt hogy a párnahuzat megfestése után megrohamoztam a gyerekem ruháit és azokon próbáltam ki egy újfajta stencilt.

Az alkotás melyik részét szereted a legjobban? Mesélj erről bővebben!
Így festeni szeretek a legjobban. A különböző anyagokon másként viselkedik ugyanaz a textil festék és ez számomra izgi dolog. Viszont a párnák zöme digitálisan vannak printelve, így saját kezűleg csak keveset tudok festeni. Viszont ami teljesen újdonság még nekem is, fával dolgozni. Ugyanis Krisko Woods névvel bővíteni szeretném a termékpalettát gyerekszobai dekorációkkal. Elsőként elkészültek a gombák amiket egy tehetséges esztergályos készít el nekem, én pedig megfestem őket. Ezeket elképzeléseim szerint modern stílusú figurák követnek.

kriskodesin04

Melyik a kedvenc alkotásod? Volt már olyan, amit annyira szerettél, hogy megtartottad?
Számomra legkedvesebb a rókapárna amit kisfiam választott magának. Egyébként is a rókapárna az egyik legnépszerűbb figura.

Van-e kedvenc történeted valamelyik alkotásod műhely életéről?
Egy emailt kaptam nem olyan rég, hogy s.o.s készítsek mégegy párnát abból amiből rendeltek, ugyanis a nyaralás alkalmával a hotel dolgozói az ágyneművel együtt elvitték a párnát is. A kérés annyira sürgetett hogy mire hazaérnek a nyaralásból legyen kész az alteregó. Személyes találkozó alkalmával mikor átadtam a kislánynak az új párnát, csak annyit kérdezett: -Hol találtad meg?

Alkotáson kívül mit csinálsz?
Ha idő engedi szeretek kipróbálni számomra érdekes dolgokat készítek például natúr kozmetikumokat, krémet és főztem már szappant is.

Tetszett a cikk? Szeretnél Te is egy Krisko design párnát? Kattints ide és nyerd meg!

kriskodesin05

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: