Legfontosabb babacuccok

Baby stuff for newborn

A babakelyengyét nem kellett ez alkalommal nagyon beszerezni, hiszen többsége dobozokban várta legkisebb gyermekünk érkezését. Ide most azokat a dolgokat szedtem össze, melyek nekem a legfontosabbak.

Az első talán legyen az orrszívó. Sokak kínzóeszköznek nevezik. Valóban nem kellemes a látvány és a hanghatás sem. Azonban gyerekkoromban ennek hiányában nekem felszúrták az arcüregem. Az sem volt kellemes, így inkább az orrszívóra szavazok. Ezt nem elég megvenni, ha náthás, mert általában pont éjjel lesz rá szükség első alkalommal.

Három alapdarab: textilpelus, kifogó és hálózsák
A textilpelus a gyereknevelési joker. Mindenre jó. Fej alá, büfizni letörölni valamit, stb. Manapság már nem csak a hófehér cseh csodákat lehet kapni, hanem szép színes és mintás variációk is vannak belőle. Én egy lila és egy pink szettet szereztem be.
A kifogó az fürdetés utáni törölgetéshez remek. Ez leehet 4 összeszőtt textil pelus vagy cuki kapucnis kifogókat is kapni!
Nálunk a hálózsák is kötelező elem. Így nem kell éjjelre rugdalózót adni a gyerekre. Elég egy body és hálózsák.

Textil pelenka
Az előző gyerek születésekor hoztam egy nagy döntést: textilpelenkát fogok használni. Sokan furcsán néztek rám. No, majd megnézem milyen fáradt leszel két hét után! – mondták. Persze ezek már nem azok a textilpelenkák, de ezt sokan nem tudták. Én a teljesen modern (értsd: nem szabad vasalni) angol BambinoMio cég pelusait választottam. Ennek több oka volt: szimpatikus családi vállalkozás, jókat olvastam róla a neten, sőt, még egy pelenkabemutatón is részt vettem és nem utolsó sorban normális mintái voltak. Két éven át használtam őket. Most megint velük fogok pelenkázni és így nem csak a környzetet nem szennyezem, hanem a heti 2 mosáson felül már nem is költök pelenkára!

Két luxuscikk: báránybőr és a horgolt csörgők

A báránybőrhöz erős kötödése van a családunknak. A második gyerekünket újszülött korától erre fektettük. Öt hónaposan, mikor elutaztunk vele és a bárány otthon maradt rádöbbentünk. Ez lesz az, amit még óvodába is vinni fog magával. Óvodás korára a “birci” nevet kapta és ez a darab szőr segített a hisztiből megnyugodni és este elaludni. Ezért lesz a kicsinek is bircije!
A horgolt csörgők meg egyszerűen édesek, szépek és oly kellemes őket megfogni. Remélem a baba is így fogja gondolni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1 hozzászólás van eddig

  1. 1. Németh Erika

    2012. november 06. @ 11:53

    Mindig tanulok új dolgot.Én már elég régen szültem(20 és 16 év) és bizony textilpelenkát használtam én is fej alá és büfiztetéshez, annyira sikeresen, hogy a kisebbik leány 12 éves koráig pelivel aludt a szokásos 52 plüssön kívül.Most átnéztem az újkori pelenkákat is, jópofa, de nem biztos, hogy rákapnék, bár lehet,hogy csak ki kellene próbálni.Viszont a báránybőr nagyon tetszik, nem is gondoltam volna,hogy a hagyományos lakásdíszen kívül erre is használható.Majd javaslom a most olvasottakat a fogadott kislányom-akire vigyázok-anyájának,hiszen ott is napokon belül születik a második lányka.(nekem akkor a negyedik :-)))lány)

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: