Megmozdultam, avagy a BBG

A panyizsuszi blogon eddig sosem volt szó mozgásról, sportról. Ugyanis én nem sportoltam!

Semmit!

Aztán egy éve már nagyon elkezdett foglalkoztatni a kérdés. Fittnek és energikusnak szeretnék lenni, hiszen tele vagyok tervekkel és bírni kell a saját magam diktálta tempót, a gyereke által diktáltról nem is beszélve. Valahogy semmilyen sporttal, mozgással kapcsolatban nem éreztem azt, hogy ezt nekem találták ki vagy, hogy be tudnám illeszteni az életembe. Nekem az olyanok, hogy kedden 6-7-ig nem mennek. Napközben dolgozok, a délután a családé. A csütörtök pedig az én napom, már ha nem csúszik be valami fontos munka.

bbb run

Aztán egy ismerősöm oldalán szembe jött a BBG. Soha nem hallottam ezt a rövidítése megnéztem mi ez. Egy életmód. Sport és kaja, de nem fogyókúra. A három betű a Bikini Body Guide rövidítése. A lényeg a napi mozgás és a szénhidrátszegény életmód. E kettő eredménye pedig egy bikiniképes női test. A programot alapvetően fitt 20 éveseknek találták ki, de senkin ne gondolja, hogy mostantól a 20 éves önmagamat szeretném mesterségesen előállítani. Számomra a BBG csupán egy út a fitt energikus élethez, amibe már így 40-en túl nem tartozik bele a gyerekekkel felszedett babaháj.

Bbg food

A lényeg heti 3 erősítő edzés és heti 3 (na ebből jó ha egyet megcsinálok) kardió, az én esetemben futás. Ezekhez jön egy nyújtós nap. A rendszer kitalálója Kayla Itsines, akit érdemes az Instagramon követni! Itt meg a magyar BBG közösség oldalát találjátok!

Letöltöttem az appot és elkezdtem mozogni és egészségesebben enni. Nehogy azt higgyétek, hogy minden edzést tökéletesen megcsinálok! Én örülök, ha a felét túlélem, bár most már egy hónap elteltével rohamosan érzem, hogy fejlődik az állóképességem és a kitartásom! Élvezem, hogy mozgok, hogy energikus vagyok, meg hogy leesik rólam a kedvenc farmer szoknyám!

Nem hiszem, hogy Balatonon én leszek a legvékonyabb és legizmosabb 40-es nő a parton, de nem is ez a cél. Csak jól akarom érezni magam a saját testemben! Ti sportoltok? Ha igen miért? … és ha nem, akkor mi az oka?

Bbg food

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...4 hozzászólás van eddig

 1. 1. Dolna

  2016. június 06. @ 16:39

  Akkor ezt most jol megnezem, kedvet kaptam toled a BBG-hez. Eljarok sportolni ugyan, de nem eleget, heti 3 alkalom, es hatarozottan nem kovetkezetesen eszek. Ugy erzem ez nagyon keves, az allokepessegemet mindenkepp javitani kell.. Koszi a motivaciot ;)

 2. 2. Anna

  2016. június 06. @ 21:39

  Zsuzsi én belenéztem a programba, videókba és készültem is rá, hogy belevágok….de! Nem nagyon ugrabugrás? Én sem vagyok már húúúúsz éves, tényleg nem csak a fiatalabb korosztálynak van ez a torna felépítve. Két év futógép után már bizony érzem a térdem, néha becsípődik az embernek itt-ott, gondolom mindenki találkozott már ezzel…. Ezért érdekelne a véleményed.
  Köszönöm!

 3. 3. Zsófi

  2016. június 06. @ 21:51

  Én futok, rendszeresen, már lassan 20 éve. Most itthon vagyok 2 kicsivel, uh futás ritkább de felfedeztem a gyerunkanyukam.hu oldalt. Az archiv orákat be tudom illeszteni a napba, igy megvan a heti 4-5 alkalom. Dackorszakot enélkül nem tudnám kezelni :)

 4. 4. panyizsuzsi

  2016. június 07. @ 15:09

  Dolna: A BBG működik, próbáld ki feltétlen!

  Anna: én sem csinálok meg minden ugrást! Amikor kitörésben ugorva cseréli meg a lában és visszalépek és ki a másik lábbal! Így is működik!

  Zsófi: Nekem is az időbeosztással volt a gond, valóban jók ezek az otthoni programok, annak, akinek van elég akaratereje! Hajrá!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: