Miért nem vettem báli cipőt?

Arra gondoltam, ha már ilyen szép báli ruhám van, akkor nézzük meg milyen kiegészítőket illenének hozzá.

A Nagymamámnak divatáru boltja volt, akkor, mikor még Gyöngyösen csak három ruházati bolt volt. Nagymama mindig képben volt és kifogástalanul öltözködött, pedig sosem volt egy modell alkat. Mindig nagyon odafigyelt, hogy a menye és az unokái csinosak legyenek. Ez a mai napig így van. Ha mesélek neki egy életem egy nagyobb eseményéről mindig aggodó hangon kérdezi ugyanazt:

Anyukám, mibe bírtál felöltözni?

Ilyenkor megbeszéljük a divat aktuális kérdéseit. Ha Gyöngyösön vásárolok ruhát, akkor mindig beviszem és megmutatom az új szerzeményt és Ő azonnal mondja, hogy mit mivel kell hordani. És igaza van, pedig a világot Ő már csak az ágyból figyeli. Egy ilyen beszélgetés alkalmával megkérdeztem, hogy megvannak-e még a régi “laptáskái”, mert azok megint divatosak. Azonnal mondta, hogy hol találom meg a szekrényben és már vihetem is. Ilyenkor mindig nagyon örül és büszke, hogy az Ő dolgai olyan jók, hogy az 20-30 évvel később is megállja a helyét.

Múltkor Nagymamától egy borítéktáskát hoztam el. Fekete, kortalanul modern lakk táska. Ünnepi alkalmakra vette fel. Például templomba. A mai napig benne van a rózsafüzére. Ezt fogom magammal a bálba vinni!

Tőle van a szőrme kepp, amit Anyukámnak vásárolt, de Ő sosem szerette. Ahogy férjez mentem az én ruhatáramban landolt. Nem mondom, hogy sokat használom, mert ezt a darabot nem lehet akárhova felvenni. Sőt nem csak felvenni, hanem viselni kell. Díszvacsorák, temetések, bálok kötelező kelléke nálam ez a kepp. Mivel nagyon rövid, könyék alá ér, feladta a leckét. Vállpánt nélküli báli ruha, rövid kepp és tél. Nem lesz melegem. Kötött pulcsi vagy blézer nagyestélyihez nem társítható. A karom fázni fog, gondoltam. Ekkor eszembe jutott egy tökéletes báli kellék, a kesztyű! Hosszú selyem kesztyű, mint az esküvőmön. Csak most feketében. Tökéletes!

Arra gondoltam, ha már ilyen szép báli ruhám és táskám van, akkor kellene hozzá egy igazán elegáns báli cipő. Lakk, magas tűsarokkal. Pont jó lenne az én 160 cm-es magasságomhoz. Egyetlen bökkenő van. Nem tudok benne járni sem, nem hogy táncolni! Dilemma: vagy tökéletes leszek, de a bált nem igazán tudom élvezni vagy nem lesz tűsarkú topánom, de végigtáncolom az estét. Ismertek, gondolom már tudjátok, hogy mit választottam. A meglévő, kényelmes alapdarabomat,a fekete cipőmet.

Ez unalmasnak tűnik. De nem az. Az én fekete cipőm nagyon is különleges. Az egyik anyósomtól kaptam a diplomaosztómra. Szép és kortalan. Egy alapdarab, ami a ruhatáram majd minden darabjához passzol. Hordtam már farmer-fehér ing kombinációval és koktélruhával is. Ez bármelyik cipővel megtörténhet, ne  ebben van a különlegessége. A cipőm attól van ilyen nagy becsben tartva, hogy különleges alkalmakkor mindig ezt viseltem. Az első, mint mondtam a diplomaosztóm volt. Aztén a gyerekek keresztelői, házassági évfordulók, Húsvétok és Karácsonyok. Nagy pillanatok egy mindennapi életben, melyekre jó visszagondolni!

Ezért lesz rajtam ez a cipő a bálon!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...5 hozzászólás van eddig

 1. 1. évika

  2012. január 28. @ 23:11

  Kedves Zsuzsi!
  Légy szíves, áruld már el, milyen az a “szőrme kepp”!
  (valami pelerin-féle?, jól sejtem, vagy nagyon melléfogtam?)
  Nem tudok aludni most már, míg meg nem tudom…
  Köszönöm! Évika

 2. 2. panyizsuzsi

  2012. január 30. @ 11:00

  Jól sejted! A kepp egy nagy körgallér vagy ujjatlan köpeny, a definíció szerint. Az enyém könyékig ér,így a karomat nem védi, ami egy kicsit furcsa, mert a szőrme meleg. Ezért jött a képbe a kesztyű!

 3. 3. anyahajó

  2012. január 30. @ 17:44

  Szabad a cipő témához hozzászólni? Ha valóban táncolni is szeretnél, akkor szerintem érdemes szétnézned táncos cipők között. Azok nem tűsarkúak, hanem stabilak, mégis csinosak – és az sem véletlen, hogy minden táncos cipő pántos. A bebújósban kínszenvedés többet táncolni, mint 5 perc, ezt tapasztalatból mondom. Ugyanúgy voltam a magassarkúkkal, mint te, de a tánc kivétel. Jó táncos cipőben kényelmesebb lenni, járni és főleg táncolni, mint egy balerinacipőben. Próbáld ki, nem vészes az áruk és szerintem jó befektetés egy, pláne több bál esetén.

 4. 4. panyizsuzsi

  2012. január 30. @ 18:26

  Köszi az ötletet. Feltétlen megtekintek egy pár ilyen cipőt! Van beszerzési forrásod?

 5. 5. anyahajó

  2012. január 30. @ 19:41

  Az enyémet a Westend földszintjén egy kis üzletben vettem az éttermes rész közelében. A sarka olyan 3-3,5 centi és legalább 1 cm2, talán inkább több. A másik jó a Salamander, ez nyilván eggyel drágább kategória, de ki lehet fogni. Fontos, hogy vagy a bokánál vagy a lábfej bokához közeli részénél legyen pánt.

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: