Mindenkinek van egy álma…

Tegnapi úti beszámolóm ott ért véget, hogy sétálgattam a BaselWorld ékszerkiállítás pavilonjai között és egyszercsak megszületett bennem egy vízió: egy olyan álom, amit mindig szerettem volna megvalósítani. A panyizsuzsi silver kollekció!

S bár ezüst gyűrűket és medálokat már készítek egy ideje, évek óta foglalkoztat a gondolat, milyen tökéletes társa lehetne a panyizsuzsi üvegeknek ez a letisztult és nemes anyag. Ezért vettem részt tavaly egy ezüstékszer-készítő workshopon is, ami segített alaposabban megismerni ezt a különleges anyagvilágot.

2011-ben egy olyan panyizsuzsi silver ékszersorozatot szeretnék tehát készíteni, amelyben tökéletes összhangban van a medál, a fülbevaló, a karkötő és a gyűrű. Egy olyan kollekciót akarok tervezni, amely sokféle méretben lesz állandó készleten nálam.

A panyizsuzsi silver sorozat tehát egyenlőre tervezési fázisban van: gondolkozom, tervezgetek, rajzolok és ötvösökkel tárgyalok. Mivel azonban azt szeretném, hogy ne csak én legyek tökéletesen elégedett, hanem Ti is, kérlek, írjátok meg itt a megjegyzésben, hogy mit vártok el egy ilyen jellegű ezüst kollekciótól! Kérlek, írd meg, milyen lenne ez az ékszercsalád, ha csak Neked tervezném!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...9 hozzászólás van eddig

 1. 1. picidia

  2011. április 07. @ 14:39

  ugye tudod, hogy borzasztóan nehezet kérdeztél? :)

 2. 2. Siegler Anna

  2011. április 07. @ 17:26

  egyszerű de mégis játékos dolgokat kedvelek. gyűrűben a szélesebb, fülbevalóban a hosszú formákat. Egy kis kacskaringós vonal sosem árt… remélem segítettem:)

 3. 3. Genova

  2011. április 07. @ 20:34

  Én azt szeretem, ha a medál a leglátványosabb. A fülemben a fülbevalót úgyis eltakarja a hajam, a gyűrűnél pedig zavar, ha túl nagy. A medál nekem mindig az ékszerek közül a “korona”, de az is csak diszkréten legyen látványos. Ezen azt értem, hogy lehet valami modern forma, vagy akár visszafogott, romantikusabb darab is, de sose legyen hivalkodó. Én azt szeretem, ha az ékszernek az egyszerűségében rejlik a szépsége, tehát legyen szelíden szép, nem túl “magamutogató”. Nekem éppen ezért tetszenek az üvegmedáljaid is. Tiszta, egyszerű formák, a színek viszont könnyen egyeztethetőek a ruha színével.

 4. 4. panyizsuzsi

  2011. április 08. @ 03:47

  Ezek nagyon jó gondolatok és sokban segítitek a tervezést! Különösen örülök, hogy kiemelted a medált. Sokszor azt érzem, hogy ez most a gyűrűk korszaka, és a karkötők és medálok méltatlanul hátrányba szorulnak. Jó olvasni ezeket a sorokat!

 5. 5. jikka

  2011. április 09. @ 11:04

 6. 6. Genova

  2011. április 09. @ 23:07

  Még az jutott eszembe a medállal kapcsolatban, hogy valami olyat is el tudnék képzelni, hogy a medálban bár dominál az ezüst, és maga az ezüstből kialakított forma, mégis valahol megjelenik benne az üveg is, de ezúttal sokkal kisebb arányban. Persze ettől még lehet, hogy épp az üveg lenne a medál legszembetűnőbb része, de az ezüst vonalak, kacifántok mindenképp egy más jellegű stílust adnának a megszokott panyizsuzsi üvegmedálokhoz képest.

 7. 7. veszi

  2011. április 14. @ 14:57

  Én imádom a nagy gyűrűket,itthon nem viselem, de elmenni nem szoktam gyűrű nélkül.(ezüst,nem illik ezen oldalon,mondani:wladis)
  Panyizsuzsi-gyűrű = ünnep.
  Arra gondoltam, hogy volt már kör alakú, négyzetes forma, nem volt még háromszög. Olyanra gondolok, hogy ezüst körben, vagy négyzetben lenne háromszög forma. Vagy éppen fordítva.Technikailag mennyire kivitelezhető, azt nem tudom. Nekem a nagyon egyszerű formák tetszenek.

 8. 8. Kóbor Edit

  2011. április 14. @ 16:17

  Pont-szögletes formák, ahogy eddig megszoktuk tőled. Körök, négyzetek, körben négyzetek, négyzetben körök…Nem megfeledkezve a szögletes gyűrűről!(Ákos mindenhol ilyet keresett magának.)

 9. 9. panyizsuzsi

  2011. április 19. @ 20:23

  Genova: Tetszenek a gondolataid!
  Veszi: Wladis ékszerei valóban csodásak és a háromszög egyszép forma. Gondolkodom rajta!
  Edit: Ha Ákos leírja, hogy mit szeretne, akkor nem lehet akadálya!

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: