Mokaszin: élet a ballerinák után

Idén ősszel lekerül a lábakról az évek óta hódító ballerina cipő és elfoglalja helyét a mokaszin.

Az eredeti mokaszinok az észak-amerikai indiánok szarvasbőrből készítették. Egyetlen darab bőrből állt a cipő talpa és varrott felsőrésze. Gyöngyökkel és rojtokkal díszítették. Ritkán egy másik bőrdarabbal egészítették ki a cipő felső részén, mint a ma ismert mokaszinoknál szokás.

A 80-as években igen népszerű volt, különösen a makk-szerű csüngőkkel díszített változata. (Ki ne emlékezne a makkos cipő-fehér zokni kombinációra?) Persze ez akkor nem a trendet, hanem inkább az ódivatúságot jelképezte. Azonban anyáink, nagyanyáink ruhái egyre-másra térnek vissza a mindennapjainkba. Nincs ez másképpen a mokaszinokkal sem. Idén ősszel övék a főszerep a női és férfi lábakon.

Én személy szerint kedvelem őket, ezért már nyár elején kiegészítettem a ruhatáramat egy kék színű darabbal. Legtöbbször farmerhoz vagy farmer szoknyához hordom őket, de a homokszín szöbet nadrágommal is remek párost alkotnak. A praktikusságukhoz és a kényelmükhöz nem fér kétség.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...3 hozzászólás van eddig

 1. 1. Németh Erika

  2012. szeptember 20. @ 10:35

  Zsuzsi!

  Nincs igazad,a 80-as években nem ódivatú, hanem popper volt, aki a répanadrágjához makkos cipőt hordott és igen divatos lógatott övet, ami hasonlított a hevederhez csak egyszínű volt.Minden fiú,aki nem csöves volt ezt hordta.:-))

 2. 2. panyizsuzsi

  2012. szeptember 20. @ 15:25

  Az én emlékeim a 80-as évek végéről vannak. Minden ciki korszakot megelőz egy nagyon trendi időszak!

 3. 3. Németh Erika

  2012. szeptember 21. @ 09:35

  Sajnos ennyivel vagyok öregebb:-)))

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: