Öröm és aggodalom

1234959_10151805337591743_175335541_n
A nagyobb gyerekeim “lóbolondok”. Évek óta kiviszi Őket a férjem a Nemzeti Vágtára. A nagy fiam mindig mondta, hogy márpedig Ő itt indulni fog. Persze, gondoltuk, de előbb meg kell tanulni lovagolni. Így elkezdett lovagolni járni és a lovak még fontosabbak lettek az életében. Nyáron meg is kérdeztem az edzőjét, hogy Vágtán indulhat-e idén? Azonban a sok nyári program miatt, úgy tűnt nem marad elég idő a felkészülésre. Majd jövőre, gondoltuk…

Kishuszár Vágta - 2013 strategia
Ma egy hete felhívott a férjem a lovardából. Indulhat a Vágtán? – kérdezte. Egyszerre örültem és aggódtam. Örültem, mert tudtam, hogy ez élete egyik legnagyobb álma, de aggódtam, mert a lovaglás cseppet sem veszélytelen. Ismerve a fiam habitusát, ez csak egy lesz az Ő életében. Ő extrém és veszélyes sportokat fog űzni, mert ilyen. Szereti a kihívást. Próbálhatom visszatartani, de nem fog menni. Így jobb, ha támogatom, ha féltőn, de elengedem. És ez most az első elengedés. Menjen!

Kishuszár Vágta - 2013futam
A múlt hetünk a felkészülésről, az edzésről szólt. Másfél év lovaglás és egy hét felkészülés nem túl sok. Megbeszéltük, hogy a részvétel a fontos. A döntőbe jutás pedig óriási siker, mind Neki, mind a lovardának, ahonnan még soha senki nem jutott döntőbe.

1236242_10151805337161743_1449338052_n
Tegnap voltak ez előfutamok. A fiam már hajnalban elment Bátor lóval. Izgatott volt, nem bírt magával. A próbakört, bár kérték, hogy ne tegye végig vágtázta. Bátor elfáradt. Az első start nem sikerült. Mentek egy kört. Bátor még jobban elfáradt. Minden remény szertefoszlani látszott és úgy éreztük nem marad sok esélye, hogy döntőbe jusson, de Ő nem adta fel, küzdött végig, minden tudását beleadva. Másodikként futott be a célba és ezzel bejutott a 2013-as Nemzeti Vágta, Kishuszár Vágta döntőjébe. Végtelenül boldog volt. Ez azonban nem csak az Ő sikere. Ebben a történetben, még ha nem is látszik négyen vannak: Feri, az edző, Franci, a felvezető és Bátor, a ló.  Ez ez Ő közös munkájuk és sikerük!

Kishuszár Vágta - 2013 harmasban-boldogan
Bátor egy kis falusi ló, aki alig három hónapja került a lovardába, így nem egy összeszokott páros és kvalitásaiban sem mérhető a többi lóhoz. A fiam edzője a mezőny lovairól azt monda, hogy olyan ez, mintha egy Suzuki Mercédeszekkel versenyezne. Bátor, a  Suzuki. A fiam ma a kis Bátorral ma 4 órakor újra rajthoz áll. Nem számít mit ér el a fő, hogy ott van, ahol lenni szeretne!

Öröm és aggodalom van bennem. Hajrá Kishuszárom!

képek: saját, innen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...9 hozzászólás van eddig

 1. 1. Horváth Gyöngyi

  2013. szeptember 22. @ 14:08

  Kis Huszárnak sok sikert :)

 2. 2. Sasvári Szilvi

  2013. szeptember 22. @ 14:35

  <3

 3. 3. Emese

  2013. szeptember 23. @ 10:36

  :-):-)

  Nagyon kedves/szép/ szivmelengeto/ anyákat konnyre fakasztó a bejegyzes.
  Várom a vagta beszámolóját is!

 4. 4. panyizsuzsi

  2013. szeptember 23. @ 11:17

  Emese!
  Köszi a kedves szavakat! A fiam 6. helyen végzett a döntőben, ami a feltételeket és a tudását tekintve is fantasztikus eredmény!

  Nem tervezek teljes krónikát írni a Vágtáról, hiszen ez a blog az ékszerekről szól, ami mellett néha megmutatok egy keveset az ékszeren kívüli életemből! Ez most egy ilyen pillanat volt!

 5. 5. Ildikó

  2013. szeptember 23. @ 21:49

  Szia Zsuzsi!

  Gratulálok a fiadnak, fantasztikus eredményt ért el!! :)) Nagyon büszke lehet magára, hisz egy csodás! Csak így tovább!

  És te is megérdemelsz egy nagy-nagy gratulációt Zsuzsi, mert gondolom, nagyon nehéz lehetett engedni őt indulni ezen a versenyen. Az anyai féltés gondolom nagy úr. Szuper vagy (bocsi, hogy így fejezem ki), hogy elengedted őt, féltetted is, de mégis engedted…

  Ildikó

 6. 6. Emese

  2013. szeptember 24. @ 21:57

  Régóta olvasom a blogod, és pont ezért fogott meg annyira a bejegyzesed, és ezert kellett hozzaszolnom, pedig nem szoktam.
  Hajrá ékszerek! Hajrá bátor fiúk! És anyák:-)

 7. 7. Éva

  2013. szeptember 25. @ 07:30

  Gratulálok, csak így tovább!:)

 8. 8. panyizsuzsi

  2013. szeptember 25. @ 09:21

  Ahogy ezt mát a FB-on is írtam, nekem ne gratuláljon senki a győzelemhez, max. a gyerekhez. Ez a négyük sikere (felvezető, edző, ló és a fiam). Ha láttátok volna az istállót. Mindenhol ott zizegett anyuka, apuka. Fotó, videó, szendvics, taktika. Apuka nyergelt, vitaminozták a lovat. Nyomták a gyerekeket ezerrel! A mi boxunkban ez a két gyerek egyedül, de együtt minden nagy cécó, full-extrás ló nélkül jutott el ide!

 9. 9. Zsófi

  2013. szeptember 25. @ 11:18

  Gratulálok a csapatnak!
  Az egyik következő, személyes jellegű írásban szívesen olvasnék a nevelési elveitekről, épp csak annyi betekintésre gondoltam mint pl a kamra-gardrob-háztartási helyiségről szóló írásokban.

  A kapszula kollekció csodaszép! ahhoz Neked gratulálok :)

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: