Öv, avagy egy termékfejlesztés története

Nem mondom, hogy tudományos kutatásokra alapozom a termékeimet, de szeretem őket jól kitalálni és minőségben legyártani. Egy évvel ezelőtt érett meg bennem a vágy övek gyártására, de a folyamat ma sem zárult még le, pedig ma igazán igyekeztem.

Az első lépés természetesen az üvegből indult ki. Azt kellett kitalálnom, hogy mi legyen, ami az üvegre kerül kapcsolatot teremtve a az üveg és a bőr között. Ezt fém csatot viszonylag hamar megtaláltam és szépen fel is halmoztam belőle a raktárba. a következő lépés a bőr volt. A jó minőségű és megfelelő szélességű bőrt egy magyar cég állítja elő. A műhely a 80-as éveket idézi, de az ott lévő úriember nagyon készséges. (igaz névjegye nincsen és csak egy kockás papír sarkára írja fel mindig a telefonszámát, de ezek a kockás papírok szoktak mindig eltűnni a pénztárcámból vagy az asztalomról.) Tehát a bőrrel is megvolnánk.

Aztán elkészültek a prototípusok. Az első darabokat és és az ismeretségem viselte és vártam a visszajelzéseket. Magam próbáltam minél szélsőségesebb helyzetbe hozni az új terméket, hogy meglássam mit bír. Ezek után szélesedett a kör és kis tételben megjelentek az övek a webshopban és a WAMP-on. A fogadtatás sikeres volt, azonban újabb tervezési ötlet miatt a termék kisebb változtatásra szorult (ez még titok, de hamarosan elárulom!)

Megrendeltem a teljes méret és színválasztékot a bőrösnél, hogy elinduljon és a gyártás. 10 napos átfutással megérkezett a termék és már csak egyetlen iparosnak kellett – volna – dolgoznia rajta. Ma elindultam ezen iparoshoz azzal a szándékkal, hogy végre készen lesznek az övek. Az iparosnál a szükséges alkatrészeknek csak a fele állt rendelkezésre. Hogy rövidítsek a gyártási időn magam mentem el anyagért, majd vissza az iparoshoz, ahol kiderült, hogy a bőr vastagsága nem a megfelelő a fém alkatrészhez. Így visszamentem a kedves úrhoz a bőrös műhelybe. Szegény teljesen meglepődött, mikor meglátott, hiszen a múlt héten egy nagy rakás övet küldött nekem és sejtette, hogy megint újabb kívánsággal állok elő. Készségesen segített orvosolni a problémát. Ma az övek visszakerültek a műhelybe, holnap pedig a gyárba utaznak, kisebb módosításért.

Szeretném üzenni annak a WAMP-os úrnak, aki szeretne egy újabb panyizsuzsi övet, hogy kitartás, ha minden jól megy, akkor a WAMP-on már ott lesznek a legújabb panyizsuzsi design övek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1 hozzászólás van eddig

  1. 1. Szőlő

    2010. május 05. @ 07:40

    Amióta megismertem a munkáidat, azóta szemezek az övekkel, úgy látom érdemes volt (ki)várni, nagyon várom őket! :)

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: