Pici and the City megálmodójával beszélgettünk

A Pici and the City egy csodás világot álmodott meg babáknak és mamáknak. A szemet gyönyörködtető, de mégis a hétköznapikba beilleszthető kollekciójának darabja egyszerűen ellenállhatatlanok! Nyerd meg Te a Pici and the City szettjét most a panyizsuzsi blogon!

piciandthecity01

Mi az amit életedbe először készítettél és a mai napig emlékszel rá vagy éppen meghatározó volt?
A városmánia kisiskolás  koromban is megvolt már. Van egy óriási nagy rajz a szüleimnél, amin egy metropolist örökítettem, minden apró részletével együtt. Utcajelenetek, parkok rengeteg emberrel. Hónapokig készült a remekmű.

Tanultad ezt a szakmát vagy autodidaktaként vágtál bele?
Érettségi után két helyre jelentkeztem, idegenforgalomra és divat szakra. Mindenképpen szerettem volna, hogy legyen egy szakmám is, így a varrás irányába indultam először, így jutottam a kedves hobbitól egy professzionálisabb szintre. Persze aztán folytattam a tanulást és jött az idegenforgalom.

piciandthecity02

Honnan inspirálódsz?
Budapest inspirál a legjobban, azon belül is a belváros kis utcái. Szeretem az utca árnyalatait, a szürkéket, feketét és a poros színeket. Emellett valamilyen oknál fogva iszonyatos lázba tud hozni egy összefirkált villanyóraszekrény, egy csábos társasházi csengő, vagy a rendezetlen kockakövek a földön. Ha kicsit megtorpanok a tervezés közben akkor elég egy séta.

Hogyan tervezel, alkotsz?
Egyenként készül minden darab nálam. Ez azt jelenti, hogy ha kiszabok egy nadrágot, ahhoz a darabhoz vágom ki a koptatót, zsebet, bojtot. Nem szeretek ismételni, így minden darab egyedi lesz, mindegyiknek megvan a saját kis története. Vannak tervek, de nem szeretem tartani magam hozzájuk, így általában valami sokkal izgalmasabb jön létre.

piciandthecity03

Melyik a kedvenc eszközöd/szerszámod?
A kedvenc eszközöm, egy bordó nyelű cikkcakk olló, amit a nagymamámé volt. Mikor a ruhacímkéimet csináltattam, fontos szempont volt, hogy én vághassam ki őket, és cikkcakkos szélűek legyenek. Nagyon tetszenek!

Az alkotás melyik részét szereted a legjobban? Mesélj erről bővebben!
Az alkotás aprólékos részét, a koptatók és bojtok felvarrása a legkedvesebb számomra. Tulajdonképpen ezek a pici foltok a pantallók ékkövei. Személyes kedvencem a mosógép, ami egy réges-régi motívum nálam, de az újak között a befutó a lemezjátszó fülhallgatóval. Egy lemezjátszó 3 x 4 cm-es, rajta bakelittel, kapcsolókkal, tűvel, hozzá pedig kábellel csatlakozik a fejhallgató.  Ezeket az icipici darabokat egyenként rögzítem varrógéppel,olyan mintha rajzolnék, csak géppel.

piciandthecity04

Melyik a kedvenc alkotásod? Volt már olyan, amit annyira szerettél, hogy megtartottad?
Kicsit mindegyik babaruhába beleszeretek a készítés alatt, talán ez is a titka, hogy az összes mellé van csomagolva egy marék szeretet is.
Csak egy nadrágot tartottam meg az elsők közül emlékbe, egy vattacukor színű mosógép-koptatós újszülött méretű pantallót. Ő emlékeztet arra, hogy milyen gyorsan történnek a csodák a világban: alig pár hete készült el most meg már a panyizsuzsi blogon mosolyog.

Alkotáson kívül mit csinálsz?
Elsősorban anyukaként funkcionálok, ugyanis két gyermekemmel vagyok még otthon. Így napközben a város homokozóit és csúszdáit fedezzük fel. Amíg alszanak délután, átváltozom alkotó-varró üzemmódba, és ugyanígy az esti altatások után. Így nálam a most a pici and the city a kedvenc kikapcsolódó időtöltés. Tervezek, varrok, befotózom a termékeket és közben egyre több jó fej megrendelő anyukával ismerkedem meg.

piciandthecity05

Nyerd meg Te a Pici and the City szettjét most a panyizsuzsi blogon!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...3 hozzászólás van eddig

 1. 1. Kirpi

  2015. szeptember 28. @ 14:46

  Nagyon cukik!

 2. 2. fischer móni

  2015. szeptember 28. @ 15:03

  babalátogatóba tökéletes ajándék!

 3. 3. Tapasztó Cecília

  2015. szeptember 29. @ 21:38

  Mindig megcsodálok minden egyes darabot, nagyon vagányak <3

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: