Pincemustra a Balaton-Felvidéken

A múlt héten elindultunk, hogy a bemutatott ingatlanok egy részét személyesen is megnézzük. Néhány ingatlanossal tudtunk egyeztetni, de mások nem értek rá. Ezt valahol meg is értem, mert ez nem az az árkategória, amiből az ingatlanos jól tud keresni. Gondoltuk azért nyitott szemmel járunk, hiszen mi eddig csak a neten böngésztünk, de biztosan sok olyan kis eladó ház áll a Balaton-Felvidéken, aminek az idős tulajdonosa nem tölti fel az eladó ingatlanját a netre.

A falu szélén találkoztunk az ingatlanossal, aki a főúttól nem messze lévő, általunk egyszerű-re kereszteltet mutatta meg. A megközelítés egyszerűségének nagyon örültünk. A panoráma lenyűgöző volt, de a szőlő léte azonban nem. A ház maga nem kevés felújítást igényelt, de a legfőbb problémája az volt, hogy nem tudtunk volna a tetőtérben annyi ágyat elhelyezni, amire nekünk szükségünk van. Íme a képek még egyszer:

A kedves ingatlanos hölgy mondta, hogy tud egy két fürdőszobásat is a közelben. Nekünk azonban direkt az egyszerű verziók tetszenek. Nem szeretnék két háztartást vezetni. Nyaralónak valami igazán egyszerűre van szükség. Tovább mentünk a következő faluba. Egy másik pincét megtekinteni.

Ehhez hosszabb földút vezetett. Már éppen azon gondolkoztam, hogy ez meg nagyon eldugott és nehezem megközelíthető, mikor megérkeztünk. Ez volt a festett bútoros ház. Ahogy megérkeztünk megcsapott a fű között megbúvó kakukkfű illata. Csodálatos miliő! A kedves tulajdonos úr is kijött és óriási szeretettel, rengeteget mesélt a kertről, a fákról, az itt tartott jó hangulatú családi bulikról. Arról, hogy egyszer már volt rá vevője, de nem tudott tőle megválni. Aztán megnéztük a házat belülről is. Olyan volt, mint a képeken:

Most 500e Ft-tal kevesebbért ajánlották, mint a hirdetésben. Ez igen megnyugtató volt, mert ez a ház egy millióval magasabb áron volt, mint az eredeti terveink. (Bekalkuláltuk, hogy a mostanség nem éppen dübörgő ingatlanpiac miatt biztosan tudunk alkudni!) Elköszöntünk és megígértük, hogy visszajelzünk. Csendben ültünk a kocsiban a szőlőhegyről lefelé. Azt éreztem, hogy ez, az amit kerestünk, de olyan nagyképű lenne ezt kimondani azok után, hogy még csak két házikót néztünk meg. Aztán valamelyikünk megszólalt. Csak soroltuk, soroltuk az előnyeit, de mentünk tovább, mert várt ránk a következő ingatlanközvetítő.

A következő ház is ebben a faluban volt. Indulás előtt találtam, egy új építésű kis ház, nagyon jó áron, de itt az ingatlanos nem ért rá. Szerencsére a fotókról megtaláltuk az épületet. Kopár kertje volt. Egy kicsike diófával, ami csak éppen megfakadt. Nem volt benne semmi, ami miatt azt éreztük volna, hogy igen ez az.

Meglátogattuk még a designos-nak nevezett épületet is, de az maga a horror volt. Beton bunkeren állt egy a 70-es, 80-as években népszerű elemes faház, ami felett rendesen eljárt az idő. Beázott, a plafon erősen íves volt. Az elrendezése és ápolatlansága szintén nem tetszett. A hátsó rész, azaz egy szoba már téglából készült, de olyan szinten dohos volt, hogy kellemetlen volt néhyány percet is ott tartózkodni, aludni el sem tudnám képzelni! A mesés panoráma valóban itt volt a leggyönyörűbb, de a telek évek óta ápolatlan gyümölcsfái olyan leejtős részen álltak, amin a fűnyírás igen bonyolult lett volna. A képek emlékeztetőül:

Hazafele felhívtuk a festett bútoros ház ingatlanosát. Elmondtuk, hogy nagyon tetszik, de az anyagiakat bizony át kell gondolnunk és ezért szeretnénk egy pár napi gondolkodási időt kapni. Megkérdezte mi lenne az ideális ár. Megmondtam. Azt ajánlotta ezt felezzük el és megbeszéli a tulajdonosokkal, akik egyébként a testvére és a sógora, majd másnap visszaszól.

Alig aludtunk éjszaka!

Folytatás hamarosan következik…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...3 hozzászólás van eddig

 1. 1. Németh Erika

  2012. szeptember 09. @ 21:50

  Akkor a “szép,de nomád” házat nem sikerült megnézni? Pedig kíváncsi lettem volna arra, hogy milyen. A “festett bútoros” berendezéssel együtt eladó és ami engem biztosan érdekelne, hogy milyen messze van a Balatontól, mert ennyi gyerkőccel csak le kell menni a Balatonhoz fürdeni:-))). Amiről még nem írtál a házat mennyire kell felújítani?

 2. 2. panyizsuzsi

  2012. szeptember 10. @ 08:46

  A “szép de nomád” esetében sem víz sem villany nem volt és a telekméret a többinek a fele, de hasonló áron. A tulajdon jog sem igazán kedvező: osztatlan közös tulajdon, ami nekem nem volt olyan szimpatikus.

 3. 3. Németh Erika

  2012. szeptember 10. @ 10:48

  Akkor ez tényleg nomád a szó minden értelmében.Remélem sikerül megtalálnotok azt a házikót amit szeretnél! Sok szerencsét kívánok hozzá!:-)))

Komment RSS

Hozzászólok én is

Név: (kötelező)

Email: (kötelező)

Weboldal:

Hozzászólás: